• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

HDP aday listesi açıklandı! Flaş isimler

Yeniakit Publisher
2018-05-21 17:41:00 - 2018-05-21 17:42:30
HDP aday listesi açıklandı! Flaş isimler

HDP, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için milletvekili aday listesini YSK'ye sundu. HDP'nin Eş Başkanlarının Milletvekili adayı olacağı iller kesinleşti. Pervin Buldan İstanbul'dan, Sezai Temelli Van'dan aday gösterildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için milletvekili

HDP’nin Eş Başkanlarının Milletvekili adayı olacağı iller kesinleşti. Pervin Buldan İstanbul’dan, Sezai Temelli Van’dan aday gösterildi.

Siyasi parti genel merkezlerinin, seçime katılacakları seçim çevrelerine ait milletvekili aday listelerini en geç bugün saat 17.00’ye kadar

YSK’YE VERMELERİ GEREKİYORDU.

Bu kapsamda, HDP sözcüsü Ayhan Bilgen ve beraberindeki heyet tarafından milletvekili aday listeleri YSK’ye getirildi.  Listeleri teslim ettikten sonra açıklama yapan Bilgen, 24 Haziran seçimleri için listelerini tam olarak, 600 milletvekili adayını teslim ettiklerini belirterek, kadın temsilinin en yüksek olduğu partilerinin, bugün de aday listesinde yine eşit temsiliyeti esas aldığını ifade etti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İŞTE HDP’NİN LİSTESİ:

İstanbul: HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Turgut Öker, Ali Kenanoğlu, Hüda Kaya, Ahmet Şık, Devrimci Parti Genel Başkanı Musa Piroğlu, Sosyalist Meclisler Federasyonu'ndan Dilşad Canbaz, Erkan Baş, Eski Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy, ekonomist Erol Katırcıoğlu.

Diyarbakır: HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, HDP'li vekil İmam Taşçıer, Sur'da aylarca mahsur kalan ve çıktıktan sonra iki yaşındaki kızı Beritan Tosun'la birlikte tutuklanan Remziye Tosun, Selçuk Mızraklı, DTK Başkanlık Divanı üyeleri Saliha Aydeniz ve Musa Farısoğlulları, Hişyar Özsoy, Semra Güzel, Dersim Dağ, Abdurrahman Durmuş, Mehmet Temizyüz, Ferda Fahrioğlu.

Van: HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, gazeteci Tayyip Temel, Abdullah Öcalan'ın avukatı, İstanbul İl Eş Başkanı Cengiz Çiçek.

Ankara: HDP Grup Başkan Vekili Filiz Kerestecioğlu, Veli Saçılık.

Ağrı: Kadın Meclisi Sözcüsü Dilan Dirayet Taşdemir, DTK Eş Başkanı Bedran Öztürk

İzmir: HDP'nin eski eş genel başkanı Serpil Kemalbay, Dicle Üniversitesi (DÜ) İlahiyat Fakültesi'nden Prof. Dr. Nurettin Turgay, ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Murat Çepni.

Kars: HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen.

Siirt: Grup başkan vekilli Meral Danış Beştaş.

Mardin: HDP'li vekil Mithat Sancar ve Avrupa Süryaniler Birliği (ESU) Türkiye sorumlusu, Sabro Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tuma Çelik.

Batman: Feleknas Uca.

Antalya: Kemal Bülbül.

Muş: HDK Eş Sözcüsü Gülistan Koçyiğit.

Mardin: Abdullah Öcalan'ın avukatı Ebru Günay.

Hakkari: DTK Eş Başkanı Leyla Güven.

Aydın: Ferhat Tunç.

Kocaeli: KHK ile ihraç edilen yazar-akademisyen Ömer Faruk Gergerlioğlu

Batman: HDP İmralı Heyeti üyesi İdris Baluken.

Şanlıurfa: Abdullah Öcalan'ın yeğeni Ömer Öcalan, Özgürlük ve Sosyalizm Partisi (ÖSP) Genel Başkan Yardımcısı Nusrettin Maçin.

Hatay: Oyuncu Barış Atay.

Mersin: Rıdvan Turan

Adana: Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23