• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hayat kurtaracak projeye İBB'den engel

Yeniakit Publisher
2020-01-30 12:45:00 - 2020-01-30 12:58:49
Hayat kurtaracak projeye İBB'den engel

CHP'li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB, en yükseği 6 kat olan, tamamen yatay mimari olarak yapımı devam eden ve Esenler'de imara kapalı alanda yaşayıp hiçbir şekilde evini dönüştüremeyecek vatandaşların hayatını kurtaracak kentsel dönüşüm projesini durdurmak için mahkemeye dava açtı.

Ekrem İmamoğlu'nun başkanı olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi, en yükseği 6 kat olan, tamamen yatay mimari olarak yapımı devam eden ve Esenler'de imara kapalı alanda yaşayıp hiçbir şekilde evini dönüştüremeyecek vatandaşların hayatını kurtaracak kentsel dönüşüm projesini durdurmak için mahkemeye dava açtı.

"Kentin sorunu deprem demek çözüm değil"

Konuya ilişkin konuşan Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, "Kentin en büyük problemi deprem demek çözüm değil. Çözüm yapı stoğunu yenilemek." dedi.

Göksu, "İBB, kentsel dönüşüm yapılacak, deprem riskini ortadan kaldırmak için planlanan bir şey için plan iptaline gidiyor" sözleriyle İBB'ye tepki gösterdi.

Kentsel dönüşümün önündeki engeller

Kentsel dönüşümün önünde çok ciddi engeller var diyen Göksu, bunlardan birinin de siyasi pragmatizm olduğunu açıkladı. Göksu, "Çocuklarımızın hayatı ve geleceği söz konusuyken siyasi pragmatizm toplumsal geleceğin önüne geçiyor" dedi ve İBB'nin bu hayati dönüşüme engel olduğunu belirtti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Özgün

Siz milletin hayrına ne yaptınızda adamı sorgulıyorsunuz. 

hasan

EKREM: Cabuk mazbatamı verin istanbulun kaybetcek 5 dakikası bile yok..Çok çalışmam lazım. MAZBATA SONRASI : Hadi eyvallah ben tatile gidiyom..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23