• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Havuç hangi hastalığa iyi gelir?

Yeniakit Publisher
2019-11-26 17:17:00 -
Havuç hangi hastalığa iyi gelir?

Birçok yararı bulunan havucun, hangi rahatsızlıklar ve hastalıklar üzerinde etkili olduğunu sizler için yazdık. Aynı zamanda havucun içeriğini de bu haberde bulabilirsiniz. Havucun faydaları nelerdir? Havuç hangi hastalıklara iyi gelir?

Birçok yararı bulunan havucun, hangi rahatsızlıklar ve hastalıklar üzerinde etkili olduğunu sizler için yazdık. Aynı zamanda havucun içeriğini  de bu haberde bulabilirsiniz. Havucun faydaları nelerdir? Havuç hangi hastalıklara iyi gelir? 

Havuç, B, C, D ve E vitaminleri açısından da oldukça zengindir. Aynı zamanda bolca A vitamini içerir. Ayrıca karoten, şeker ve fosfor ihtiva eder. Bağırsakları çalıştırarak sindirime yardımcı olur. İdrar ve gaz söktürücüdür. Kabızlığı giderir, ishali keser. Bağırsak iltihaplarını ve böbrek ağrılarını giderir. Bağırsak kurtlarını düşürmeye yardımcı olur. Vücuda, kalbe ve gözlere kuvvet verir.  Bitkinliğe ve kansızlığa iyi gelir. Astım, bronşit gibi solunum yolu hastalıklarına ve öksürüğe karşı faydalıdır. Kansere karşı koruyucudur. Kandaki kolesterol oranını düşüren havuç, kalp hastalıklarına ve damar sertliğine faydalıdır. Kalp krizi ve felç riskini azaltır. Vücuttaki zararlı maddeleri uzaklaştırmaya yardımcı olur, kanı temizler. Cilde tazelik ve canlılık verir. Cilt hastalıklarına karşı da yararlıdır. Romatizma ve gut hastalığına iyi gelir. Diş etlerini güçlendirir.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Havucun kurutulmuş tohumları kaynatılarak yapılan çay iştah açar ve anne sütünü artırır. Aynı zamanda mide ve bağırsak problemlerini de yatışrtırır.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23