• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Havayolu şirketinden dev teknoloji! Koronavirüs semptomları gösteren yolcuları belirliyor

Yeniakit Publisher
2020-04-07 22:37:00 - 2020-04-07 22:43:53
Havayolu şirketinden dev teknoloji! Koronavirüs semptomları gösteren yolcuları belirliyor

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli havayolu şirketi Etihad Airways, koronavirüs semptomları gösteren kişileri tespit edebilecek yeni bir teknoloji geliştirileceğini açıkladı.

Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında pek çok şirket harekete geçerken, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Etihad Airways havayolu şirketinden dev bir hamle geldi. Etihad Airways yetkilileri, Abu Dabi Uluslararası Havalimanı’na yerleştireceği, self check-in yapılabilmesi için kullanılan 'Kiosk' cihazlarına yeni bir teknoloji entegre ederek koronavirüs semptomları gösteren yolcuların tespit edilebileceğini açıkladı. Avustralya merkezli Elenium Automation isimli şirketin ortaklığı ile geliştirilecek olan yeni sistem, risk altında olan yolcuları anında tespit edebilecek.

Koronavirüs hastalarının tespit edilmesinde çok önemli bir rol oynaması beklenenen söz konusu yeni teknoloji, yolcuların kalp atış hızlarını, sıcaklık ve solunum hızlarını tarayabilecek. Yolcunun sağlık durumunda olağanüstü bir durumun tespit edilmesi halinde check-in işleminin yapılması engellenecek ve Etihad Airways personeline bir uyarı gönderilecek. Böylece havayolu şirketi personellerinin sağlık ekipleriyle iletişime geçmesi hızlanacak.

Etihad Airways yetkililerinden Jorg Oppermann, yaptığı bir açıklamada hayata geçirilecek olan yeni teknolojinin koronavirüs taşıyan kişileri değil, genel olarak koronavirüs semptomları gösteren kişileri tespit etmeye yardımcı olacağını söyledi. Oppermann, erken uyarı mantığı ile çalışacak yeni teknoloji ile birlikte koronavirüsün daha fazla insana bulaşmasının engellenebileceğini belirtti.

Yeni teknolojinin Etihad'ın Abu Dabi Uluslararası Havalimanı'ndaki merkezine kurulması ile birlikte bu ay içerisinde testlere başlanması bekleniyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23