• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hava Harp Okulu'ndaki FETÖ davasında ceza yağdı

Yeniakit Publisher
2020-01-03 11:43:00 - 2020-01-03 12:20:53

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Hava Harp Okulu'ndaki FETÖ davasında ceza yağdı

15 Temmuz alçak darbe girişimine ilişkin davada, eski Hava Harp Okulu öğrencisi 70 sanığa müebbet hapis cezası verildi.

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimine ilişkin 2’si er, 70’i Hava Harp Okulu öğrencisi 72 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme 70 sanığa “Anayasa’yı ihlal” suçundan müebbet hapis cezası verirken, tutuksuz yargılanan 2 er  hakkında cezaya yer olmadığına karar verdi.

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Bakırköy Adliyesi’ndeki Konferans Salonu’nda görülen duruşmaya, 14 tutuklu sanık getirilirken tutuksuz yargılanan 1 er ve taraf avukatları katıldı. Kararını açıklayan mahkeme heyeti, 70 sanık hakkında “Anayasa’yı ihlal” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme bu cezayı, sanıkların mahkemedeki davranışları ve cezanın geleceği üzerindeki olası etkilerini de dikkate alarak müebbet hapise çevirdi. Mahkeme, 15 Temmuz’da er olarak görev yapan Burak Tüfekçi ve Vural Tunçkıran hakkında ise ceza verilmesine yer olmadığına hükmetti.  Müebbet hapis cezası verilen Hava Harp Okulu öğrencisi Sanık Yusuf Kurt’un sağlık sorunlarını dikkate alan mahkeme,  adli kontrol şartı uygulanarak ev hapsiyle cezalandırılmasına karar verdi.

55 firari sanık hakkında yakalama emri

Mahkeme ayrıca 55 firari sanık hakkında tutuklanmalarına yönelik yakalama emirlerinin ayrı ayrı devamına karar verdi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Karar

Yazik ya. Bunlar ögrenci. nasil darbeye karismislar Allahaskina. Yanlis karar.

Mustafa Yeşil

Kendi kendine darbe çıkardı onca mazlum insanlar öldü onca kişi içerde ve işinden gücünden oldu ama hayla bizim milletimiz uyuyor yazık değil mi o gencecik yavrulara Allahından Bulurlar İnşallah Amin
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23