• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Haşhaşlı şekerpare nasıl yapılır? Haşhaşlı şekerpare tarifi

Şekerpare şerbetli tatlılar içerisinde en sevilen tatlılardan biridir. Şerbetini tutturmasInın dışında pek zor bir yanı yoktur. Şekerpare haşhaş ile de yapıldığında ortaya nefis bir tatlı çıkar. Alışılmışın dışına çıkmayı sevenler için haşhaşlı şekerpare tarifi haberimizde. Peki, Haşhaşlı şekerpare nasıl yapılır? Haşhaşlı şekerpare tarifi

2019-12-03 22:18:00 -
Haşhaşlı şekerpare nasıl yapılır? Haşhaşlı şekerpare tarifi

Şekerpare şerbetli tatlılar içerisinde en sevilen tatlılardan biridir. Şerbetini tutturmasInın dışında pek zor bir yanı yoktur. Şekerpare haşhaş ile de yapıldığında ortaya nefis bir tatlı çıkar. Alışılmışın dışına çıkmayı sevenler için haşhaşlı şekerpare tarifi haberimizde. Peki, Haşhaşlı şekerpare nasıl yapılır? Haşhaşlı şekerpare tarifi

Haşhaşlı şekerpare nasıl yapılır?

Malzemeler

1 kg un

Bir buçuk su bardağı toz şeker

1 su bardağı

2 çorba kaşığı sıvı yağ

250 gram margarin

2 paket kabartma tozu 

2 paket vanilya

5 adet yumurta

2 su bardağı süt

Üzeri için:

250 gram haşhaş

Şerbeti için:

4 su bardağı su
1 kg toz şeker

Yapılışı

Un, toz şeker, sıvı yağ, margarin, kabartma tozu, vanilya ve yumurtayı yoğurun. Hamurdan ceviz iriliğinde bezeler koparıp yuvarlayın. Sütte bekletin. Sütten alıp haşhaşa bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.Şerbeti için, su ve toz şekeri kaynatın. Ilık şekerparelerin üzerine kaynamış haldeki şerbeti gezdirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23