• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Haram kazanç deva getirmez!

Yeniakit Publisher
2019-12-16 09:48:00 - 2019-12-16 09:49:40
Haram kazanç deva getirmez!

Biletine ikramiye çıkanların sonları hazin!.. Allah’ın Maide suresi 90’ıncı ayetinde açıkça yasakladığı kumar maalesef her sene ülkemizde “Milli Piyango” adı altında icra ediliyor. Hristiyan Batı kültürünün ürünü olan miladi yılbaşı gecesinde gerçekleşecek “Milli Piyango” çekilişine 16 gün kaldı. Haksız ve haram kazancın ancak “şer” getireceğini hatırlatan ilahiyatçılar, piyango biletine ikramiye çıkan kişilerin sonunun hep hazin bir şekilde bittiğine dikkat çektiler.

 Resul Ekrem Şahan  Ankara 

Hristiyan Batı kültürünün ürünü olan miladi yılbaşının gecesinde gerçekleşecek “Milli Piyango” çekilişine 16 gün kaldı. 80 milyon liralık yılbaşı ikramiyesi milyonlarca kişinin hayalini süslerken, Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal ve Diyanet- Bir- Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, Akit aracılığıyla vatandaşları uyardı.

Haram para kimseye fayda getirmez!

Milli Piyango konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıklama yaptığını ifade eden Nuri Ünal, “Diyanet İşleri Başkanlığı Milli Piyango’nun haram olduğu söyledi. Toplumsal boyutta bakarsak insanlar böyle emek vermeden, harcamadan, çalışmadan ve üretmeden kolay zengin olmaya çalışıyorlar. Piyango biletlerine ikramiye çıkanların hazin sonları açık bir şekilde ortada. Haram paranın kimseye fayda getirmeyeceğini biliyoruz” dedi.

Helal kazanca yönelmek gerekiyor!

Televizyonlarda harama teşvik reklamların olduğunu belirten Ünal, “Sırf bu bileti almak için bazı insanlar sabahın erken saatlerinde bilet sıralarına giriyorlar. Hatta bazı büfelerden almak için şehirleri aşıp oralara gidiyorlar. Bunun yerine insanları helal kazanç noktasında doğru iş yapmaya yönlendirmek gerekiyor. İnsan yaratılış itibariyle hep üst şeyler ister. Ama kendi aldığı maaşla, kendi alın teri ile aldığı, helal kazancıyla mutlu bir şekilde yaşamayı insanlara tekrar hatırlatmakta fayda olduğunu düşünüyorum. İnsanlara zihninde ben hak etmediğim parayı, haksız kazancı, üretmeden, alın teri dökmeden hiçbir şey harcayamam anlayışını yerleştirmemiz lazım” şeklinde konuştu.

‘Allah’ın yasaklamış olduğu bir şeyi Müslüman geçim kaynağı yapmaz’

Diyanet- Bir- Sen Genel Başkanı Hasan Türüt de, “Mekruh bile bir Allah dostunu rahatsız eder. Haramı doldurduğunuz vakit siz helal işlemiyorsunuz demektir. Haram işleyen Müslüman diye bir ibare yoktur. Müslüman toplumda haramları def etmedikten sonra bir başarı elde edemeyiz. Daha önceden piyangodan trilyon çıkanlar şu anda rezil ve perişan durumdalar. Haramla kimse abad olmaz. Mutlaka yerle yeksan olacaktır. Çünkü Allah’ın yasaklamış olduğu bir şeyi Müslüman kendisine geçim kaynağı yapamaz” diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Emre

Bunu millete düşük faizle kredi veren ilahlarına söylesene delikanlı ?

El Hak.

Bu haramları toplumun önüne sunan,toplum ifsat eden iflah olmaz.Akp nin sonunu bu haramlar getirecek.Tabi toplum şuurlanırsa.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23