Balıklar, cinslerine göre belirli aylarda ve bir takım yöntemlerle mangalda pişirilmelidir. Hangi balık ne zaman mangalda pişirilmeli diye merak ediyorsanız işte cevabı…
Balıklar, besleyici olmalarının yanı sıra aynı zamanda çok lezzetlidirler. Balıkları zamansız mangalda pişirmek tadının lezzetsiz olmasına neden olabilir. Bu nedenle balığı mangalda pişirirken mevsimi olup olmadığına dikkat etmek gerekiyor.
İşte balıkların ne zaman mangalda pişirilmesi gerektiği ve pişirme yöntemleri…
ARALIK AYINDA HAMSİ
Hamsinin mangalda kışın pişmesi gerekir. yazın veya baharda mangalda pişen hamsi lezzetsiz olacaktır. Aynı zamanda hamsiyi ızgaraya dizerken sık aralıklı olan bir ızgara teli seçmelisiniz.
EYLÜL AYLARINDA PALAMUT
Palamut, eylül ve ekim aylarında mangalda pişirilmelidir. Bu balığın yağlanma ve lezzetli olma zamanı tam olarak bu aylarda gerçekleşir. Palamut ister halka ister fileto şeklinde mangalda pişirilebilir.
OCAK AYINDA ÇİNEKOP
Çinekopu mangalda sulu sulu ve lezzetli bir şekilde yemek istiyorsanız mangalı ocak ayında yakmanız gerekecek. İyice yağlanmış olmasından dolayı ocak ayında bütün olarak mangalda pişirebilirsiniz
EKİM AYLARINDA LÜFER
Yazın sonlarına doğru mangalda balık partisi vermek istiyorsanız seçimi lüferden yana kullanmalısınız. Eylül, ekim ve kasım aylarında mangalda pişen lüferin tadı çok lezzetli olacaktır.
AĞUSTOS AYLARINDA SARDALYE
Yazın ortasında İlle de mangalda balık yemek istiyorum diyorsanız seçiminizi sardalyeden yana kullanmalısınız. Doğrudan ızgarada pişirebileceğiniz sardalyeyi defneyaprağına sarıp mangalda pişirebilirsiniz.