• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hamas’tan sürpriz açıklama! Ateşkes için masaya oturmaya hazırız

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi:
Hamas’tan sürpriz açıklama! Ateşkes için masaya oturmaya hazırız

Gazze'de yaşanan ağır saldırılar sonrası Hamas’tan dikkat çeken bir açıklama geldi. Hareket, İsrail ile yürütülecek ateşkes süreci için dolaylı müzakerelere derhal başlanabileceğini duyurdu. Gözler şimdi Tel Aviv yönetiminin vereceği yanıta çevrildi.

Hamas, ABD Başkanı Donald Trump’ın Özel Temsilcisi Steve Witkoff’un Gazze Şeridi’nde geçici ateşkes ve esir takasını içeren anlaşma önerisine verdiği yanıtın ardından yeni bir açıklama yaptı. Hamas tarafından yapılan açıklamada, Witkoff’un önerisindeki ihtilaflı noktalarda bir anlaşmaya varılması, Gazze’deki insani trajedinin sona erdirilmesi, kalıcı bir ateşkesin sağlanması ve İsrail’in Gazze’den güçlerinin tamamen geri çekilmesi için dolaylı müzakerelere derhal başlamaya hazır olduğunu bildirdi. Hamas, ayrıca Katar ve Mısır’a ateşkese yönelik çabaları için teşekkür etti.

ABD, Hamas’ın ateşkes önerisine verdiği yanıta tepki göstermişti

Hamas, Witkoff’un 60 günlük geçici ateşkesi içeren önerisinden müzakerelerin 60 günü aşması halinde geçici ateşkesin de buna uygun olarak uzatılacağına ve geçici ateşkesin kalıcı bir ateşkese yol açacağına dair net bir ABD garantisi içermemesi nedeniyle memnun olmamıştı. Hamas, dün söz konusu öneriye verdiği yanıtta Gazze Şeridi’nde hayatta olan 10 esir ile 18 esirin cenazesinin İsrail’e teslim edileceğini, karşılığında ise İsrail’in belirli sayıda Filistinli mahkumu serbest bırakacağını ifade etmişti. Witkoff, Hamas’ın yanıtına tepki göstererek, "Hamas’ın öneriye yanıtı kesinlikle kabul edilemez" ifadelerini kullanmıştı. İsrail ise, 29 Mayıs’ta Witkoff’un ateşkes önerisini kabul etmişti.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23