• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Halk Tv, İhsan Şenocak'tan özür diledi

Yeniakit Publisher
2017-12-06 11:01:00 - 2017-12-06 11:01:48
Halk Tv, İhsan Şenocak'tan özür diledi

İhsan Şenocak'la ilgili yaptıkları haberden dolayı özür dileyen CHP'nin kanalı Halk Tv, özür metnini ilgili haberin altında paylaştı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görevden alınan İhsan Şenocak'la ilgili yaptığı haberden dolayı tekzip yiyen Halk Tv, yayınladığı haberin altında tekzip metnini yayınladı.

İşte o tekzip metni:

Müftülere nikah yetkisi verilmesinin ardından birçok haber yayınlanmıştır. İhsan Şenocak da müftülere nikah kıyma yetkisinin verilmesine karşı çıkanların isterse başka bir yerde ve kişiye nikah kıydırabileceğini, İslam dininin herkesin inancına saygı duyduğunu kimseyi zorlamadığını beyan etmiştir. Şahis twitter hesabından “İslam Hukuku, inancına göre annesiyle evlenen Mecusiye karışmaz. İslam esas alınsın; isteyen nikahını Müftülük’te, karşı çıkan kilisede kıysın.” Şeklinde bir paylaşımda bulunmuştur.

Paylaştığı mesajında açıkça İslam dininin başka inançlara hoşgörüsünü anlatmasına rağmen HALKTV internet sitesi gerçekdışı bilgileri havi bir haberle kamuoyunu yanıltmış olup bu haberle ilgili olarak kamuoyunun aydınlatılması zarureti hasıl olmuştur. Dr. İhsan ŞENOCAK 29.08.2017’de verdiği bir beyanında “…medyanın fuhşu normalleştirmek adına her şeyi yaptığını belirterek, “Verilen haberlerde, ensest ilişkileri aşk-ı memnu adı altında vermek toplumumuzun temeline dinamit koymaktır. Müslümanların bu konuda dikkatli olmaları gerekir, böyle olaylar asla normal görülmemeli, normalleşmesine izin verilmemelidir. İslam dininde kesinlikle böyle bir olay normal görülmez ve kabul edilemez” ifadelerini kullanmıştır.

Önemle belirtmek gerekir ki Diyanet İşleri Başkanlığı İhtisas Merkezlerinde ders olarak okutulan Muhyiddin Abdülhamid’in telif ettiği “el- Ahvalü Şahsiyye” adlı eserinde belirttiği gibi; İslam Hukukuna göre bir Mecusi annesi ya da kızıyla evlense ve bu durum mahkemeye intikal etse, kadı bunları birbirinden ayıramaz. Başka dinlerin aile hukukuna ve inancına müdahale etmez. Bu İslam’ın her ne kadar tasvip etmese de özgürlükçü bir din olduğunu ifade eder.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Şenocak ensest ilişkinin İslam Dini’nde asla yeri olmadığını belirtmiş, Müslüman olmayanların inançlarına İslam dininin karışmadığını da twitter paylaşımında anlatmıştır. HALKTV internet sitesi ya Mecusileri Müslüman saymış yahut çamur at izi kalsın diyerek bir haber yapmıştır.

www.halktv.com.tr söz konusu haberde İhsan ŞENOCAK hakkında gazetecilikten/medya haberciliğinden beklenmeyecek bir sorumsuzlukla bir takım haksız ithamlarda bulunulmuştur. Bundan dolayı HALK TV İNTERNET SİTESİ olarak kamuoyundan ve adı geçen şahıstan özür diler gerçekleri kamuoyuna ilan ederiz.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23