• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hafter'i yanına alan Yunanistan 'Osmanlı tablosu' ile Türkiye'ye mesaj vermeye kalktı!

Yeniakit Publisher
2020-01-19 13:16:00 - 2020-01-19 14:15:45
Hafter'i yanına alan Yunanistan 'Osmanlı tablosu' ile Türkiye'ye mesaj vermeye kalktı!

Berlin'deki Libya Zirvesinde masanın dışında kalan Yunanistan'ın hazımsızlığı tavan yaptı. Atina'nın tepkisi Facebook paylaşımına da yansıdı. Osmanlı Devleti'nin Yunan kuvvetlerine 1912 yılında kaybettiği İmroz Deniz Muharebesi'nin anlatıldığı tablo önünde Hafter ile olan fotoğrafını paylaşan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye'ye mesaj vermeye kalktı. Dendias benzer bir pozu daha önce Mike Pompeo ile vermişti

Almanya'nın başkenti Berlin'de bugün düzenlenecek Libya Zirvesi'nde kendine yer bulamayan Atina yönetimi, semboller üzerinden Türkiye'ye mesaj göndermeye devam ediyor.

Darbeci General Halife Hafter, geçtiğimiz gün Yunanistan'a ziyaret gerçekleştirmiş ve burada Başbakan Kiriakos Miçotakis ve Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile görüşmeler gerçekleştirmişti.

Krizde bomba gelişme! Hafter apar topar Libya'dan ayrılıp Yunanistan'a gitti

Osmanlı göndermesi

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, resmi Facebook hesabı üzerinden Hafter ile olan bir fotoğrafını paylaştı. Dendias'ın bu paylaşımında Hafter ile bir tabloya baktıkları görülüyor. Tablo, Osmanlı Devleti ile Yunan deniz kuvvetlerinin karşı karşıya geldikleri İmroz Deniz Muharebesi'ni konu alıyor.

Türkiye'ye mesaj

1912'deki savaş Yunanistan'ın üstünlüğü ile tamamlanmıştı. Bu paylaşım, Libya masasında saf dışı kalan ve Doğu Akdeniz'de Ankara'nın hamlelerine karşılık veremeyen Yunanistan'ın "Türkiye'ye verdiği mesaj" olarak yorumlandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Tablo Yunan milliyetçisi ressama ait

Georgios Averof isimli tablo, Balkan Savaşları döneminde Yunan donanmasını konu alan kesitlerle, milliyetçi bir çizgide yaptığı tablolarla bilinen Yunan ressam Vasileios Hatzis'e ait...

Daha önce de benzer bir poz verilmişti

Dendias aynı pozu daha önce ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile vermişti. İkili, Osmanlı donanmasının yenilgisinin resmedildiği tablo önünde gülerek poz vermişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Vurucu

Olum sizi işgal için bir tabur askerimiz yeter, neyin kafasını yaşıyorsunuz müptezel kefereler, Osmanlı yıllarca valiyle idare etmiş, çakalların iktidarı aslan gelene kadardır ki o aslandan korktuğunuz kadar dünyada hiç bir şeyden korkmuyorsunuz...

Vahap Kalyoncu

Artık bu yunan veledini dıkkate almaktan vazgeçip gerçek duşmanlara odaklansak diyorum.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23