Güveçte oturan patates tarifi nasıl yapılır? Güveçte oturan patates malzemeleri
Güveçte oturan patates nasıl yapılır? Güveçte oturan patates tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
Güveçte oturan patates tarifi
Güveçte oturan patates malzemeler
- 3 adet büyük boy patates
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı sıvıyağı
- 200 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet yeşil biber
- Yarım kırmızı biber
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, pulbiber, karabiber, kekik
- Maydanoz
- Üzeri için; Rendelenmiş kasar peyniri
- Sosu için;
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı su
Güveçte oturan patates nasıl yapılır?
Patatesleri soyup halka halka doğrayın. Çok ince ya da çok kalın olmasın. Kızgın yağda kızartıp havlu kağıt serdiğiniz bir tabağa çıkarın. Güveç kaplarının tabanına 3'er 4'er halka patates yerleştirin, tabanını tamamen kaplasın. Kıymalı harç için kıymayı tavaya alıp karıştırarak renk değiştirene kadar kavurun. Eğer kıymanız yağlıysa yağ eklemeyin, ama yağsızsa mutlaka yağ ilave edin. Yemeklik doğradığınız soğanı, biberleri de ekleyip soteleyin. Son olarak salçayı, yemeklik doğradığınız domatesi tuzu ve baharatları ekleyin. 5 dakika kadar kavurup ocağın altını kapatın. Kıymalı harcı patateslerin üzerine paylaştırın. Bir kasede salça ve suyu karıştırıp sosunu hazırlayın. 1'er yemek kaşığı kadar güveçlere paylaştırın. En üstüne kalan patatesleri de yerleştirip etleri tamamen kapatın. Üzerlerine birer tutam rendelenmiş kaşar peyniri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 10-15 dakika pişirip sıcak sıcak servis edin. Fırından çıkarınca ince kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz.
Diğer tavsiye tarifimiz; Mantarlı et güveç
Mantarlı et güveç tarifi için malzemeler
- 300 gram dana veya kuzu kuşbaşı
- 150-200 gram mantar
- 1 tane kırmızı kapya biber
- 2 tane sivri biber
- 1 tane soğan
- 2 tane domates
- Birer tatlı kaşığı domates ve biber salçası
- Karabiber, pulbiber, tuz arzuya göre kekik ve kaşar peyniri
Mantarlı et güveç tarifi nasıl yapılır?
Öncelikle etlerimizin daha hızlı pişmesi için düdüklü tencerede 15-20 dakika haşlayalım.
Biberlerimizi jülyen şekilde doğrayalım, soğanları küp küp doğrayıp tencerede az bir sıvı yağla kavuralım. Daha sonra salçayı ilave edip kavurmaya devam edelim. Üzerlerine küp küp doğranan mantarları ekleyelim ,mantar hafif suyunu salıp kendini salınca domatesi ve haşlanan etleri ekleyelim, 1 kepçe kadar etin suyunu ve baharatları da ekleyelim. Sonra güveç kaplarına paylaştırıp 10 dakika kadar fırında pişirelim. Dilerseniz üzerine kaşar peyniri de serpebilirsiniz