• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Güneydoğu hak ettiği yatırımlarla kazansın

Yeniakit Publisher
2019-05-15 12:30:00 - 2019-05-15 12:30:31
Güneydoğu hak ettiği yatırımlarla kazansın

Yeni otel planları yeni destinasyonlara kaydırılsın... Ülkemizde otel yatırımlarında belirgin bir artış görülüyor. Bu artıştan duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Barbaros Bağlıkaya, “Ne var ki yatırımlarda seçici olunmalı, yeni destinasyonlara odaklanılmalı. Şu anda kültür turlarıyla ön planda olan Göbeklitepe, Şanlıurfa ve Gaziantep ekseninde otel adedi artırılmalı” tavsiyesinde bulundu.

 Buğra Kardan 

Konaklama sektörünün yatırımlarına yenilerini eklemesi tur operatörlerini mutlu ediyor. Yatırım hamlesinin devam etmesinden yana olan operatörler, “Ülke olarak yerli ve yabancı konuklarımızı iyi ağırlamamız için otel ve oda adedimizi yukarı taşımalıyız” görüşünde birleşiyor.

Kontrollü ilerlemekte yarar var

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Barbaros Bağlıkaya, Yeni Akit’e yaptığı açıklamada ard arda gelen otel yatırımlarını olumlu karşıladı. Yatırımların ilerisi için umutlarını arttırdığını kaydeden Bağlıkaya, “Her şey iyi ama yine de bu alanda kontrollü ilerlemekte, planlı büyümekte yarar var” dedi.

Seçici olunmalı

Yatırım yerlerinin de önemli olduğuna işaret eden Bağlıkaya, şu ifadeleri kullandı: “Projenin hangi bölgede, nerede yer alacağına karar vermek kolay değil. Burada seçici olunmalı, yeni destinasyonlara odaklanılmalı. Örneğin şu anda kültür turlarıyla ön planda olan Göbeklitepe, Şanlıurfa ve Gaziantep ekseninde otel adedi arttırılmalı. Bu üç yerde yatak ihtiyacı söz konusu. Gelinen aşamada yatak ihtiyacı olan bölgelere otel inşa edilmeli. Yani turizmin lokomotifi olan, bildik bölgelerde yatak sayısının doyuma ulaştığı bir gerçek.” Bağlıkaya, faal olan otellerin yenilenmesi ve kalitesinin artırılması gerektiğini de belirtti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ana fikir iyi

2019’da hayat bulacak Turizm Geliştirme Fonu’na (TGF) da değinen Bağlıkaya, şu yorumları yaptı: “Türkiye’de turizm kuvvetleniyor. Ülkemize gelen yabancı turistlerin sayısı devamlı artıyor. TGF’nin de bu eğilimi güçlendirmesini diliyoruz. Fonun devreye girmesinin ardından ekonomiye katkılarını göreceğiz. Ancak ana fikir iyi. Türkiye’nin tanıtımının bir merkezden yapılması, bunun için de fon oluşturulması gayet olumlu bir adım.

Önümüzü göreceğiz

Turizm Master Planı sayesinde önlerini görebileceklerini vurgulayan Bağlıkaya, “Bu belge bizim sektör olarak hangi yöne ve ne şekilde gideceğimizi net bir şekilde ortaya koyacak” ifadesini kullandı.

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23