• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gülen MHP'ye sızmaya çalıştı

Yeniakit Publisher
2016-03-10 06:38:00 -
Gülen MHP'ye sızmaya çalıştı

HP'nin olası olağanüstü kurultayında genel başkanlığa aday olacağını açıklayan eski MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Paralel Devlet Yapılanması'nın partisine yönelik sızma girişimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Paralel Devlet Yapılanması'nın partisine sızma girişiminden ilk kez 2007'de yapılan seçimler öncesinde şüphelendiklerini belirten Oğan, “2011 seçimleri öncesinde ise kaset komploları ile şüphelerimiz kayboldu ve cemaatin MHP üzerinde ameliyat yapmaya çalıştığını kesin olarak anladık” diye konuştu.
2011’de milletvekili olduktan sonra gerek medya gerekse TBMM kürsüsünden cemaatin Türk devleti için ciddi bir tehdit olduğunu, bu yapı ile mücadele edilmesi gerektiğini sık sık vurguladığını ifade eden Sinan Oğan, kendisinin, geçmişte de günümüzde de cemaatle ilişkisinin ve görüşmesinin olmadığını, geçmişte cemaati devlet için bir tehdit olarak gördüğünü, bugün de aynı fikirde olduğunu söyledi.
Bu konuda çok hassas olmaya çalıştıklarını vurgulayan Oğan, şöyle devam etti:
"AK Parti ile yollarını ayıran, HDP ve CHP’ye verdiği dolaylı veya doğrudan desteklerden ciddi bir netice alamayan, elindeki medya kuruluşları ve şirketlerinin önemli bir kısmını kaybeden cemaatin yeniden hayat bulması için MHP gibi bir aksiyoner partiye sızmaya çalışacağı aşikardır. Cemaatin 'stratejik' aklı, MHP’nin aksiyoner gücü ile birleşirse, bu Türkiye için büyük bir tehdide dönüşebilir. Aslolan bunu görmek ve buna müsaade etmeyecek tedbirleri almaktır.”
Cemaatin, kamu kurumlarındaki devletini seven milliyetçi bürokratik kadroları itibarsızlaştırdığını söyleyen Oğan, yapının kendi elemanları için tasfiye hareketine giriştiğini söyledi.
Parelel Yapı'nın foyasının ortaya çıkmasının ardından, AK Parti tarafından tasfiye edilmeye başlandığını anlatan Oğan, “Tasfiye olan cemaat artık MHP ile ilişkisini yeniden tanımlamaya başladı. MHP’yi kendisine müttefik yapabilmek için aracılar vasıtasıyla Sayın Bahçeli ile görüştüler. Fakat Sayın Bahçeli bu ilişkiye sıcak bakmadı.”
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23