Cuma namazını Tarabya’daki Kalenderüstü Camii’nde kılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, namaz sonrası gazetecilerin, son yaşananlar ve HSYK ile ilgili sorularını cevapladı. Gül, “Türkiye bir an önce bu işleri bitirip kendi gündemine dönmeli” dedi.
Cumhurbaşkanı Gül, cami çıkışında kendisini bekleyen vatandaşlara el salladı. Vatandaşlar da alkışlarla karşılık verdi.
Gül daha sonra gazetecilerin HSYK tartışmaları ile ilgili sorularını cevapladı.
Cumhurbaşkanı Gül, “Benim bütün amacım bu işlerden Türkiye’nin güçlü çıkması, bir an önce bu işleri bitirip Türkiye’nin kendi gündemine dönmesiyle ilgili. İnanıyorum ki demokrasinin meşru ayakları olan bir tarafta iktidar partisi bir tarafta muhalefet bir araya gelerek, bir Anayasa değişikliğiyle daha sağlam bir şekilde bu işi çözebilirler. Ben hala bu kanaatimi muhafaza ediyorum. Meclis’teki HSYK ile ilgili tasarı, tutulabilir, Genel Kurul’a indirilmez, yok gibi görülebilir. Hükümet de bu konuda çok kesin bir tavrını koyabilir, bunu Genel Kurul’a getirmeyeceğiyle ilgili. Daha sonra da en azından 3 siyasi parti bir araya gelirler ve bakarlar; Anayasa değişikliği çıkartabilecekler mi çıkartamayacaklar mı? Bir araya geldiklerinde çıkartamayacakları gibi bir kanaate varırlarsa o zaman herkes kendi yoluna gider. Sadece üyeler nasıl seçilecek? Oraya gelmiş tıkanmış. Niyet olursa yol bulunur. Onun için bir araya gelsinler. Niyetlerin var olduğu eğer görülürse onun da yolu bulunur” dedi.
Cumhurbaşkanı Gül, önceki gün bu konudaki ümidini koruduğunu ifade ettiğini hatırlatarak, “Sayın Başbakan’la da görüşlerimi paylaştım. Doğrusu ondan da müspet bir karşılık aldığım için güzel gelişmeler olabilir ümidimi besliyorum” ifadelerini kullandı.
İP’Lİ ÖZBEY’E YALANLAMA
Öte yandan; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün İsviçre’de banka hesabı bulunduğu iddiasının asılsız olduğu bildirildi.
Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yer alan basın açıklamasında, “Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında İşçi Partisi Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey tarafından ileri sürülen ‘İsviçre’de bir banka hesabı bulunduğuna’ dair iddia, tamamıyla asılsızdır” ifadesine yer verildi.
GÜL, MART’TA DANİMARKA’YA GİDECEK
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Mart ayında, Danimarka’ya devlet ziyareti gerçekleştireceği bildirildi.
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile Danimarka Kraliçesi Margrethe II’nin daveti üzerine 17-19 Mart tarihlerinde Danimarka’yı ziyaret edecek.