• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Geceleri davul sesleri geliyor diye köyü terk ettiler

Yeniakit Publisher
2022-06-18 19:10:00 -
Geceleri davul sesleri geliyor diye köyü terk ettiler

Türkiye'nin en korkutan seslerinden biri 21 yıl önce terk edilen Aydın'ın Söke ilçesindeki Kızıldağlar köyünde yaşayan 73 yaşındaki Hulusi Gün'ün anlattıkları çok konuşulacak cinsten.

Türkiye'de ismi duyulunca insanların irkildiği birçok yer var. Bu yerlerden biri de Aydın'ın Söke ilçesindeki Kızıldağlar köyü. Tam 21 yıl önce köyde cin olduğu iddiası nedeniyle tüm köy sakinleri başka yere taşındı. İddialara göre köyde gece vaktinde düğün olmamasına rağmen davul sesleri duyuluyordu, bu sesleri çıkaranların ise cinler olduğuna inanılıyordu.

Herkes terk etti

Kızıldağlar köyünde tek kalan kişi ise şu anda 73 yaşında olan Hulusi Gün adlı vatandaş oldu. Baras Akçakaya köyünde doğan ancak daha sonra Kızıldağlar'a göç eden ve çobanlık yapan Gün, köyde elektrik olmaması nedeniyle de el gücüyle çiftçilik yapıyor. Ayrıca köyde su olmadığından kendi suyunu bidon bidon başka bir bölgeden taşıyor. Gün, yine de ölene kadar köyünde kalmakta kararlı.

Tek başına hayat sürüyor

Hulusi Gün'ün ilginç yaşamı, vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Bu nedenle Gün'e ait kısa bir belgesel zaman zaman gündem oluyor. Geçtiğimiz dönemlerde Hayalhanem adlı kanala konuşan Gün, yaşadığı hayatı özetledi.

"Ben asla korkmam"

Gün, o belgeselde köydeki yaşamına ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Ben korkmam. Çocukluğumdan beri dağda koyun güderim. Biz çocuktuk o zaman, semerin kudurduğunu söylediler, adamın üstüne geliyormuş. Adamın gözleri de korkunçtu, öyle korkutuyorlardı bizi.

"Davul sesi duyanlar vardı"

Geceleri davul sesleri geliyor diyorlar, ben daha öyle bir şey yaşamadım. Yaşayanlar var. Bu cinlerin, şeytanların bulunduğu bir semt varmış, o semtte gecenin yarısında davul zurna çalarmış, oynarlarmış. Sesler duyulurmuş, kendilerini göstermezlermiş. Sadece ses gelirmiş.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Burayı terk etme niyetim yok"

Burada elektrik yok, su yok. Rezil oluyorum. Ama davul seslerini duysam ben bu köyü yine de terk etmem. Valla yanlarına giderim. Korkmam. Ben yalnız yaşamaktan hiç aciz değilim. 21 yıldan bu yana yalnız yaşıyorum burada. Allah ömür verdikçe de yaşayacağım."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Timur

"Haile" filmini seyredin. Bu köyden bahsediyor.

asim keskin

birisi bunlarla dalga gecmis :))..allahu alem dagdan biryerden geceleri dügün kaseti acmislardir. bunlar da cin basti sanmislar :-D
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23