• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gaziantep’te iftar kaçta olacak? Gaziantep iftar saati

Yeniakit Publisher
2020-04-24 14:26:00 -
Gaziantep’te iftar kaçta olacak? Gaziantep iftar saati

Gaziantep’te iftara kaç saat kaldı? Mübarek ramazan ayı geldi. Vatandaşlar iftar ve sahur saatlerini araştırmaya başladı. Gaziantep’te yaşayan vatandaşlar “İftar saat kaçtı?” , “Sahur vakitleri” , “Gaziantep’te iftar saat kaçta?” , “Gaziantep akşam ezanı saat kaçta?” sorularının cevaplarını araştırıyor. İşte, Gaziantep iftar saati.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte milyonlarca kişi yaşadıkları şehirlerin imsak ve iftar vakitlerini araştırmaya başladı. İşte, Gaziantep imsakiyesi…

Gaziantep’te iftar kaçta olacak? Gaziantep iftar saati

Gaziantep'te yaşayanlar iftar vakitlerini araştırmaya başladı. 24 Nisan Cuma Gaziantep'te iftar 19.20'de olacak.

GAZİANTEP İFTAR VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Ramazan’da oruçlu iken gündüzü uyuyarak geçirmenin oruca zararı var mıdır?

Orucun sahih/geçerli olması için, “oruç tutmaya niyet etmiş ve orucu bozacak şeylerden kaçınmış olmak” şarttır. Gündüzleri az veya çok uyumak, orucun sıhhatine zarar vermez. Bununla birlikte orucun vereceği sıkıntılardan uzak kalmak ve onları hissetmemek kastıyla, gerekli olmadığı hâlde Ramazan günlerinde uzun süreli uyumanın, orucun hikmetiyle bağdaşmayacağı da unutulmamalıdır.

Mesleği gereği sürekli olarak yolcu olan kişi namaz ve oruç ibadetlerini nasıl yerine getirebilir?

Sürekli yolculuk hali, ibadetlerde bir ruhsat sebebidir. Yolcuların bu ruhsatlardan yararlanmalarında dinen bir sakınca yoktur. Genel bir ilke olarak mazeret devam ettiği sürece ruhsatlar da devam eder. Buna göre sürekli yolculuk halinde olan kimseler, namazlarını ertelemeden ve dört rekâtlı farzları kısaltarak iki rekât olarak kılarlar. İhtiyaç duyduklarında veya mecbur kaldıklarında, öğle ile ikindi veya akşam ile yatsı namazlarını birleştirerek (cem ederek) de kılabilirler. Ramazan oruçlarını ise mümkün olduğunca tutmaya çalışırlar. Fakat yolculuk esnasında oruç tutmakta zorlanırlarsa, uygun zamanda kaza etmek şartıyla yolculuk süresince oruçlarını tutmayarak erteleyebilirler. Ertelemek zorunda kaldıkları ramazan oruçlarını imkân buldukları ilk fırsatta kaza etmeye çalışırlar. Kaza da edemeyecek duruma düşerler ise sözgelimi artık oruç tutmalarına imkân vermeyen ve iyileşme ümidi olmayan bir hastalığa yakalanmak gibi durumlarda tutamadıkları her bir günlük oruç için bir fidye verirler.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23