• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fransızlar tatilde ölmeyi yasakladı

Yeniakit Publisher
2019-12-11 12:28:00 -
Fransızlar tatilde ölmeyi yasakladı

Fransa’da La Gresle Belediye Başkanı Isabelle Dugelet, doktor eksikliği sebebiyle bölge halkına haftasonu ve tatil günlerinde ölmeyi yasakladı. Başkan, yasakla kötü sağlık sistemine dikkat çekmek istediğini söyledi.

 Yakup Sarıçiçek 

Ekonomik sorunlar ve eylemlerle boğuşan Fransa’da akıl almaz bir yasak uygulanmaya konuldu...

Fransa’nın kırsal kesiminde bulunan La Gresle Belediye Başkanı Isabelle Dugelet yaşanan doktor sıkıntısı nedeniyle bölge sakinlerine cumartesi, pazar ve diğer tatil günlerinde evlerinde ölmeyi yasakladı. La Gresle, Lyon’un dışında 850 kişinin yaşadığı ve doktor, hemşire ve diğer sağlık görevlilerinin eksikliğinin bulunduğu kırsal bir bölge. Sorun bu aralık ayı başlarında, bir huzurevinde ikamet eden kişinin ölümünün ardından resmi tıbbi bilgileri kaydedecek doktor bulunamadığı zaman ortaya çıktı. Başkan Dugelet durumu şöyle açıkladı: “Yerel tıbbi yardım servisi bize doktor göndermeyi reddetti ve yerel polisten talihsiz durum için komşu köylerden doktor getirerek yardımcı olmasını istedi.

Bir tepki eylemi 

Belediye çalışanları ise bu sıradışı durumun sorumlusu olarak tuhaf sağlık sistemini suçlarken şöyle konuştu: “Pazar günü gerçekleşen son ölüm olayı sonunda, belediye başkanının verdiği garip emirin sebebi tuhaf sağlık sistemidir.

Ölüm yasağının gerçekten de toplumun korkunç sağlık durumuna dikkat çekmek amacıyla yapılan bir eylem olduğunu kabul eden belediye başkanı, çevre köylerden sağlık yardımı çözümünü reddetti. Vatandaşlar diğer bölgelerde ve belediyelerde sağlık hizmeti alabilirken, devletten tıbbi yardım almaları nedeniyle hükümet isterse ceza uygulayabiliyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO


Yeni Akit Gazetesi
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ENGİN CAN

güzel bi farkındalık.bunun neresi tuaf ve kötü. haberin başlıgında bi dunya laf etmişsiniz. cok komiksiniz
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23