• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fransız yolsuzluğuna darbe!

Yeniakit Publisher
2021-07-22 07:04:00 -
Fransız yolsuzluğuna darbe!

Fransa, el koyduğu "haksız elde edilmiş kazançlar" diye adlandırılan yabancı liderler ve yakınlarının varlıklarını ait oldukları ülkelere geri verecek.

Fransız Parlamentosu, el koyduğu yabancı liderlerin haksız kazançlarının ülke halkına iadesi için bir mekanizma oluşturan Fransız kalkınma yardımı reformunu kabul etti.

Haksız kazanç malları, yabancı liderler veya yakınları tarafından kişisel amaçlar için zimmete geçirilen lüks gayrimenkuller, arabalar, saatler ve banka hesapları gibi varlıklar ve kamu mallarından oluşuyor.

Yargıtay, 28 Temmuz’da Ekvator Ginesi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Teodorin Obiang'ın mahkumiyetini ve Fransa'daki mallarına el konulmasını onaylarsa mekanizma, ilk defa somut olarak uygulanacak.

Uygulama kapsamında Fransa bütçesinde, Dışişleri Bakanlığının sorumluluğu altında, malların satışıyla oluşturacak belirli bir bütçe kalemi aracılığıyla ilgili ülkelerde sağlık, eğitim, gibi alanlarda "vaka bazında" "iş birliği ve kalkınma eylemleri" finanse edilecek.

Söz konusu mekanizma, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 2022'de bitecek beş yıllık görev süresinin sonunda resmi kalkınma yardımını gayri safi milli gelirin yüzde 0,55’ine çıkarma taahhüdünü de gerçekleştirmiş olacak.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ülkedeki birçok sivil toplum kuruluşu, Fransız mahkemeleri tarafından "haksız kazançlara" el konulmasından sağlanan gelirin ilgili nüfuslara geri verilmesini talep ediyordu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

asi

türkiyeden kimler var acaba listede.

TÜRKİYEDE KİM DEVRİM OTOSUNU YAPTIRMADIYSA 24 MİLYON OTONUN RENO CITROEN PEJO OTOSU ALDIRIP FIRASNSIZI KALKINDIRAN KİM SE ONUN PARASI VARDIR BUMİLLETİ OTO MOBİL ÜRETENLERE SİLAHÜRETELERE PKK DESTEKLEELER SOYDURDU EN ÇOK OLAİK DEMOKRASİ SEENLERLEN BERAB

laikliği demokrasiyi alıp senelik 60 milyardolarGELİRİOLAN MUSULU KERKÜĞÜ VERENLERİN İZİNDEN GİDELER SÖVÜP BEDUA EDİYO
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23