Fransa'da 'Sarı Yelekliler' için şok talimat! "Gerekirse sıkın"
Milli İradenin Sesi Yeni Akit
Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.
Fransa'da başkenti Paris'in simge caddesi Şanzelize ve çevresinde, Nice, Marsilya ve Metz kentlerinde yarın düzenlenecek "Sarı Yelekliler" protestosuna yasak geldi. Bunun yanı sıra Nice, Marsilya ve Metz kentlerinde de eylemlere yasak getirildi. Güvenlik güçlerinin hayati tehlike durumunda "ateş açmasına" izin verileceği bildirildi.
Fransa'da başkenti Paris'in simge caddesi Şanzelize ve çevresinde yarın düzenlenecek "Sarı Yelekliler" protestosuna yasak geldi.
Fransız polisinden yapılan açıklamada, yasağın sadece Paris'le sınırlı kalmayacağı. Nice, Marsilya ve Metz kentlerinin valiliklerine gönderilen yazıda eylemlere yasak getirildiği bildirildi.
Göstericilerin bu yasaklara rağmen sokağa çıkıp çıkmayacağı merak konusu.
Ateş açma izni verdi
Öte yandan, Independent'ın haberine göre, Fransız General Bruno Leray, Franceinfo radyosuna yaptığı açıklamada, ordunun, hafta sonu başkent Paris'te sarı yeleklilerin düzenleyeceği gösteri sırasında düzeni sağlamak amacıyla 5 bin civarında polise destek olacağını söyledi.
Leray, güvenlik güçleri için "Eğer kendi yaşamları ya da korudukları kişilerin yaşamları tehlikeye girerse, ateş açabilirler" ifadesini kullandı.
Kaynak: Haber7