• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Flaş iddia! Libya anlaşmasının mimarı komutan istifanın eşiğinde

Yeniakit Publisher
2020-01-22 11:29:00 - 2020-01-22 11:37:07
Flaş iddia! Libya anlaşmasının mimarı komutan istifanın eşiğinde

Libya ile deniz yetki alanlarının sınırlandırılması anlaşmasının mimarı Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı’nın istifanın eşiğinde olduğu iddia edildi.

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası FETÖ ile mücadelede simgeleşen isimlerden birisi olan, uygulamaya soktuğu FETÖMETRE kriterleri dikkatleri üzerine çeken Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı istifanın eşiğinde.

Libya anlaşmasının mimarıydı

Aynı zamanda Libya ile deniz yetki alanlarının sınırlandırılması anlaşmasının mimarı olan Yaycı hakkındaki şaşırtan gelişmeyi, Hürriyet yazarı Nedim Şener, köşesinde paylaştı:

"Nasıl yani? Hakkında her gün haber okuyoruz, övgü dolu yazılar çıkıyor” diye soracaksınız. Cevap işte tam bu soruda gizli. Mesele övgü dolu işler yapmasıymış, işte tam bu nedenlerden dolayı da hakkında soruşturma ve inceleme açılmış"

Yaptıkları ve yazdıkları başta ABD ile Avrupa Birliği ülkeleri, Kıbrıs Rum kesimi, Yunanistan, İsrail ve uzantılarını rahatsız ettiğini yazan Şener, yazısına şöyle devam etti:

"Ne FETÖ’cüler ne küresel güçler Cihat Yaycı’yı yıldıramadı, çalışmalarından vazgeçmedi. Ancak eski bir asker olan arkadaşı, “Cihat’ı istifaya zorluyorlar, olmazsa emekli edilmesi için zemin hazırlıyorlar. Ama bunun için önce devlet yöneticileri nezdinde itibarsızlaştırılması için uğraşıyorlar” deyince “Cihat Yaycı için atılmayan iftira kalmadı ki... ‘AKP’li’, ‘yandaş’, ‘muhafazakâr’, ‘ulusalcı, Ergenekoncu’ dahil yazılmayan şey kalmadı. Sosyal medya bunlarla dolu, başka ne olabilir ki?” diye sordum.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“Ne olacak? Basında çok yer alması, açıklamaları, yazdıkları nedeniyle savunması isteniyormuş, inceleme başlatılmış” cevabını aldım. “Ne... Kim?” diyecek oldum, “Orası karışık” dedi.

Cihat Yaycı, son Yüksek Askeri Şura’da hakkı yenilerek terfi ettirilmediği halde rütbe derdinde olmadığını göstermek için ve daha fazla hizmet edebilmek amacıyla görevinde kaldı.

Evet, konferanslara ve toplantılara katılmasına hatta TBMM’de ve Cumhurbaşkanlığı’nda Libya ile ilgili toplantılara çağrılmasına rağmen bakanlık izin vermediği için katılamamıştı ama onu istifa ya da emeklilik noktasına getiren konu her ne ise umarım kapanır."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Vahap Kalyoncu

Cehennemde her ülkenin bir kazanı varmiş ve her kazanın başına bir zebani nöbetçi varmiş sadece Türkiyenin kazanında nöbetçi yokmuş devriye gezen amir sormuş niye bu kazanda nöbetçi yok diye ? ,Asker cevap vermiş efendim demiş buna gerek yok çünkü bu kazandan kimse çıkamaz çıkmaya çalışanı alttakiler hemen çekerler demiş .anlayana.

Güney Doğulu

İHBAR MASASI KURULMALI...... Hangi bakanlık veya hükumete bağlı kurum bu işgüzarlığı yapıyorsa Cumhurbaşkanlığı inceleme komisyonu gerekeni yapacağından eminiz. Malezef her iş Başkana sirayet ediyor. Görevini ciddi yapmıyanları görevden almak ve Devlet kapılarını kapatmak gerek. Gizli FETÖ'culer kol geziyor. Devleti destekleyenlere köstek olunuyor. Bunun için bir şikayet masası olsun. Halk şikayetlerini oraya iletsin. Ihbar masası kurulmalı..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23