Fırında hamsi balık nasıl yapılır? Fırında hamsi kızartması, tavada yapılana göre oldukça hafif ve daha lezzetli oluyor. Fırında hamsi buğulamanın yeri de ayrı... Peki ama fırında hamsi nasıl yapılır?
Fırında hamsi balık nasıl yapılır? Fırında hamsi kızartması, tavada yapılana göre oldukça hafif ve daha lezzetli oluyor. Fırında hamsi buğulamanın yeri de ayrı... Peki ama fırında hamsi nasıl yapılır?
Fırında yapılan hamsi, kızartılarak yapılan hamsiden daha hafif oluyor. Özellikle yağ kullanımı azaldığı için her yaştan insan yiyebiliyor. Aslında tavada yapılan hamsi ve fırında yağılan hamsi arasında, yapım aşaması olarak pek fark bulunmuyor.
Malzemeler
- Hamsi
- Mısır unu
- Tuz
- Zeytinyağı
Fırın kabına pişirme kağıdını yayın ve kağıda zeytinyağı gezdirin.
Ayıklayıp yıkadığınız hamsileri mısır ununa bulayın.
Balıkları aralarında boşluk kalmayacak şekilde dizin.
Balıklara zeytinyağı gezdirin ve tuz serpin.
Taze biberiye otlarını da tepsiye bırakın.
200 derece fırında 30 dakika pişirin.
Limon dilimleri ile servis yapın.