Finlandiya'dan Türkiye'ye büyük satış! Durdurma kararı aldılar
Milli İradenin Sesi Yeni Akit
Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.
Finlandiya Başbakanı Antti Rinne, Türkiye’nin Suriye'de terör örgütü PKK/SDG hedeflerine başlattığı Barış Pınarı Harekâtı'nı gerekçe göstererek Türkiye’ye silah satışını durdurduğunu açıkladı.
Finlandiya Başbakanı Antti Rinne, Türkiye’nin Suriye'de terör örgütü PKK/SDG hedeflerine başlattığı Barış Pınarı Harekâtı'nı gerekçe göstererek Türkiye’ye silah satışını durdurduğunu açıkladı.
Sputnik’in aktardığına göre, Finlandiya Başbakanı Rinne, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusuna yönelik operasyonunu kınadı ve silah satışının durdurulduğunu belirtti.
Rinne, yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin eylemleri Suriye’deki halihazırdaki karmaşık krizi derinleştirmektedir. Tedbirlerin Suriye’deki insani durum üzerindeki etkileri konusunda çok endişeliyiz” dedi.
Operasyonun yeni bir göç krizini de beraberinde getirebileceğini söyleyen Rinne, “Buna AB düzeyinde de hazırlanmak önemli” diye konuştu.
Avrupa Birliği (AB) dışişleri bakanlarının haftaya pazartesi günü AB Dış İlişkiler Konseyi toplantısı için Lüksemburg’da bir araya gelmesi planlanıyor. Toplantıda, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusuna yönelik operasyonunun da gündeme getirilmesi bekleniyor.