• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Filistin'in Türkiye'ye güveni tam!

Yeniakit Publisher
2015-12-24 03:49:00 - 2015-12-24 04:21:39
Filistin'in Türkiye'ye güveni tam!

Filistin İstanbul Başkonsolosu Abdülkerim El Hatip, "Türkiye bu dava için ne gerekiyorsa yapar. Bizim için Türkiye’de ne varsa biz ona saygılıyız. Türkiye bu dava için ne gerekiyorsa yapar." dedi.

Başkonsolos Abdülkerim El Hatip, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’i makamında ziyaret etti. Edirne Valiliği ziyaret defterini imzalayan Filistinli Başkonsolos, ziyaret sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"YUNANİSTAN’IN FİLİSTİN’İ ’DEVLET’ OLARAK TANIMASI BİZİM İÇİN ONUR VERİCİ"

Bir gazetecinin, "Yunanistan’ın Filistin’i bir devlet olarak tanımasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu Filistinli Başkonsolos El Hatip, dünya üzerinde Birleşmiş Milletler’in dışında 138 ülkenin de Filistin’i bir devlet olarak tanıdığını hatırlatarak, "Filistin, Avrupa’da ve dünyada birçok ülke tarafından devlet olarak tanınıyor. Tabi Yunanistan Parlamentosu’nda gerçekleşen bu yeni gelişme bizi gururlandırıyor. İnşallah temennimiz bütün dünya açısından diğer parlamentolarda da devam etmesi. İnşallah arzumuz, İsrail zulmünün altında yaşayan Filistin halkının özgürlüğüne tam anlamıyla kavuşabilmesi" şeklinde cevap verdi.

"TÜRKİYE NE DERSE BİZ ONA SAYGILIYIZ"

İsrail ile Türkiye arasında yaşanan ’Mavi Marmara’ krizi sonrası başlatılan normalleşme süreçleri ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Filistinli Başkonsolos El Hatip, "Biz Türkiye’ye saygılıyız. Türkiye bu dava için ne gerekiyorsa yapar. Bildiğim kadarıyla henüz net bir gelişme yok. Geçtiğimiz gün sayın Bakan Ömer Çelik de bir açıklama yaptı. Bu bir süreçtir, görüşmeler devam ediyor. Herhangi bir anlaşma falan yok. Bizim için Türkiye’de ne varsa biz ona saygılıyız" dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23