• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Filistin'den, İsrailli liderlerin Ürdün Vadisi'ni ilhak açıklamalarına tepki

Yeniakit Publisher
2020-01-22 08:30:00 -
Filistin'den, İsrailli liderlerin Ürdün Vadisi'ni ilhak açıklamalarına tepki

Filistin yönetimi, İsrailli liderler tarafından yapılan "Ürdün Vadisi'ni ilhak etme" açıklamalarının barış ve istikrarı tehdit ettiğini belirtti.

Filistin yönetimi tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz'ın Ürdün Vadisi'ni ilhak etme vaatlerine tepki gösterildi.

Açıklamada, İsrailli liderlerin vaatlerinin barış sürecinin üzerine bina edildiği temelleri yıktığı, bölgeyi yeni ve tehlikeli bir çatışma ile istikrarsızlık dönemine soktuğu ifade edildi.

İsrailli yetkililerin yaptıkları açıklamaların, Filistin-İsrail arasında imzalanan anlaşmalar da dahil olmak üzere tüm ilişkiler üzerinde doğuracağı olumsuz sonuçlara karşı uyarıda bulunulan açıklamada, uluslararası topluma da İsrail'in bu politikalarına karşı durma çağrısı yapıldı.

Dün partisinin kurmaylarıyla Batı Şeria'daki Ürdün Vadisi'ne giden Gantz, 2 Mart'taki seçimleri kazanması halinde Filistin toprağı olan bölgeyi İsrail'e ilhak edeceğini söylemişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da 17 Eylül 2019'da yapılan seçimler öncesi Ürdün Vadisi ve Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin İsrail'e ilhakını vadetmişti.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23