• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Feyzioğlu muhalefeti topa tuttu

Yeniakit Publisher
2014-08-12 10:34:00 -
Feyzioğlu muhalefeti topa tuttu

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, cumhurbaşkanı seçiminin ardından yaptığı yazılı açıklamada “Türkiye’nin sorununun iktidarı alternatifsiz kılan muhalefet olduğunu, yanlış teşhisle doğru tedavinin uygulanamayacağını” kaydetti.

ANKARA - Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, cumhurbaşkanı seçiminin ardından yaptığı yazılı açıklamada “Türkiye’nin sorununun iktidarı alternatifsiz kılan muhalefet olduğunu, yanlış teşhisle doğru tedavinin uygulanamayacağını” kaydetti. Feyzioğlu, yazılı açıklamasında, “Cumhurbaşkanlığı seçimi, muhalefetin topyekûn yenilgisi ile sonuçlanmıştır. Yurttaşların siyasi tercihlerini hiçe sayarak çatı aday dayatan muhalefet, özgür seçim hakkını çiğnemiş ve Türkiye’nin daha otoriter bir zemine kayma riskinin gerçekleşmesine yol açmıştır.  Bu yenilgi, sandığa gitmeyenlere ya da tamamen dışlanan parti teşkilatlarına yüklenemez” ifadelerini kullandı. Feyzioğlu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Siyasi muhalefetin, siyasi iktidara alternatif oluşturması için, toplum adına, iktidarı etkin şekilde denetlemesi ve frenleyebilmesi gerekir. Bunun için ise söylem ve eylemleriyle tutarlılık göstererek, ilkelerinden sapmayarak, gerçekçi projeler üreterek ve bunları hayata geçirebileceğine yurttaşları ikna ederek toplumda güven odağı oluşturması zorunludur.

Demokrasi mücadelesi verdiğini söyleyen siyasi partiler; parti içinde demokrasiyi işletmezse, sağlam kadrolar kurmazsa, teşkilatlarının değerlendirmelerini ciddiye almazsa, halkın her sorununu bilip, inandırıcı çözümler üretmezse, yegane mucizenin çalışmak olduğunu görmeyip mucize arayışında olursa, yurttaşla arasında gönül köprüleri kurmayı başaramazsa güven odağı haline gelemezler. Mevcut tabanını ikna edemeyen, o tabanı genişletemez, toplumun diğer kesimlerini de ikna edemez”

Feyzioğlu, “Çatı aday formülü, seçimin ilk turda bu şekilde bitmesinin sebebi olmuştur” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23