• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

FETÖ'nün yeni yapılanmasına operasyon: 43 tutuklu

Yeniakit Publisher
2018-03-06 14:37:00 -
FETÖ'nün yeni yapılanmasına operasyon: 43 tutuklu

Mersin'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) için taraftar ve para toplama faaliyetlerinde bulunanlara yönelik düzenlenen operasyonda, gözaltına alınan 97 kişiden 43'ü tutuklandı.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü tarafından yaklaşık 3 aydır süren FETÖ/PDY soruşturması tamamladı. Soruşturma kapsamında, örgütün Mersin ve çevresinde gaybubet evleri oluşturduğu ve bu evlerde firarilerin saklandığı yönünde bilgilere ulaşan polis, kent merkezi başta olmak üzere, Anamur, Bozyazı, Erdemli, Mut, Silifke ve Tarsus ilçelerinde eş zamanlı 111 ev ile 2 etüt merkezine operasyon yaptı. Yapılan baskınlarda, aralarında sözde 'büyük bölge abileri, büyük bölge mesulları, Emniyet, Deniz Kuvvetleri mahrem abileri, il ablaları ve finans sorumluları' ile örgütün gizli haberleşme programları ByLock ve Eagle kullanıcılarının da bulunduğu 97 kişi gözaltına alındı.

Sorgularının ardından yoğun güvenlik önlemleri altında Mersin Adliyesi'ne sevk edilen şüphelilerden 52'si adli kontrol şartı ile serbest kalırken, 43 kişi ise mahkemece tutuklandı. Şüphelilerden 1'i savcılıktaki ifadesinin ardından serbest kalırken 1 kişi de başka bir kentte sürdürülen soruşturma kapsamında Bartın Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından teslim alındı.

GİZLİ PROGRAMDAN EYLEM VE SUİKAST TALİMATI

Bu arada, Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan soruşma kapsamında 'Nurev Şan' kod adlı il ablası H.Y'nin kullandığı cep telefonuna yüklü Eagle programında, örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in eylem ve suikast talimatı verdiği ortaya çıktı. Aramalar sırasında ele geçirilen 250 bin lira değerindeki dövizin de tutuklu FETÖ'cülerin ailelerine gönderilmek üzere toplandığı belirlendi.

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23