• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

FETÖ'den alınan okul engellilere umut oldu

Yeniakit Publisher
2019-05-31 11:13:00 -
FETÖ'den alınan okul engellilere umut oldu

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yurt olarak kullandığı, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Kanun Hükmünde Kararname gereği Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilen özel eğitim okulu olarak kullanılan okul, engelli öğrencilere hizmet veriyor.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yurt olarak kullandığı, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Kanun Hükmünde Kararname gereği Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilen özel eğitim okulu olarak kullanılan okul, engelli öğrencilere hizmet veriyor. Çerkezköy Şehit Muharrem Yanal Özel Eğitim Meslek Okulu'nda hafif zihinsel yetersizliği olan ve otizmli 15-27 yaş arasındaki öğrenciler eğitim görüyor. Okulda 70 öğrenciye mobilya, iç mekan tasarımı atölyesi, tekstil teknolojisi atölyesi, el sanatları teknolojisi atölyesi ile yiyecek ve içecek hizmetleri atölyelerinde özel eğitim veriliyor.

Lise diploması yerine geçiyor

Okulu Müdürü Murat Sütçü, "Okulumuzun amacı hafif zihinsel yetersizliği olan ve hafif otizmli öğrencilerin hiçbir kimseye bağlı olmadan kendi başlarına hayatlarını sürdürebilmelerini sağlamak, onlara sosyal ve mesleki eğitim kazandırmaktır. Bu eğitim ile işletmelerde çalışabilecekler. Aldıkları belge onlara yüksek öğrenim hakkı kazandırmıyor ama iş yerlerine müracaat ettiklerinde meslek lisesi diploması yerine geçiyor" dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23