• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

FETÖ merhameti DEAŞ cihadı çaldı

Yeniakit Publisher
2020-02-26 09:35:00 - 2020-02-26 09:36:04
FETÖ merhameti DEAŞ cihadı çaldı

Türkiye’nin milli ve manevi değerleri önceleyen idealist yönetmenlerinden Mesut Uçakan, bugün en büyük felaketin, dinin işlevsiz hale getirilmesi olduğunu vurguladı. Müslümanları Allah ile aldatanların ortalıkta cirit attığını belirten Uçakan, “FETÖ hareketiyle merhamete ve hoşgörüye, DEAŞ hareketiyle de cihada düşman edildik” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri’ne “sinema” alanında layık görülen yönetmen Mesut Uçakan, bugün en büyük felaketin, dinin görünür planda bütün kelime ve kavramlarının işlevsiz hale getirilmesi olduğunu vurguladı.

“Hayat kaynağımız olan dini koruyamıyoruz”

Milli ve manevi değerleri önceleyen idealist bir çizgide 40 yıldan fazla süredir birçok film, dizi ve belgesele imza atan yönetmen Mesut Uçakan, “Din, bizim ana ve hayat kaynağımızdır. Kaynağımızı koruyamadık, koruyamıyoruz, bizi Allah ile aldatanlar cirit atıyor ortalıkta. FETÖ hareketiyle merhamete ve hoşgörüye, DEAŞ hareketiyle de cihada düşman edildik. O ilahi kaynağın saf sularını bulmak ve bunu kurtarıcı bir iksir olarak insanlara yudum yudum içirmek zorundayız. Bu, önce fikri ve itikadi arınmışlık ister ama en önemli sorunlardan biri de bu kaynağı dışa vururken kitleleri irite etmeyecek bir şekilde anlatabilmektir. İşte bu da sanatın işidir.” diye konuştu. Toplumun, özellikle kültür ve sanat alanında bir patlama ve bir kıvılcım beklediğini kaydeden Uçakan, Türkiye’de yozlaşmanın had safhaya ulaştığına dikkat çekti.

“Hırsları ve zevkleri peşinde koşan bir nesil var”

Mesut Uçakan, şöyle konuştu: “İdealizm adına çok şey öldü. Dini, dili, namusu, aileyi öyle parçaladılar ki vatan kavramı bile kişiye göre değişir oldu. Çok değil 30-40 yıl öncesini karşılaştırdığımız zaman bile iş hayatında, sosyal hayatta, toplumsal yapıda kıyas kabul etmez bir savrulma söz konusu. Bu insani bir yaşama biçimi değil. Bizim meslekte filmlerdeki ahlaki yozlaşma ve şiddetin artış sürecine bir bakın. Millet, sulu sepken dizilere, aşırı şiddet yüklü gerilim ve korku filmlerine, görsel şov yüklü fantastik filmlere kaptırdı kendini. Tek tek götürdüler tuğlaları. Geriye enkaz kaldı. Şimdi hırsları ve zevkleri peşinde koşan bir nesil var.

“Gönlü, ancak kültür ve sanat dönüştürür”

Uçakan, şöyle devam etti: “Artık ekonomik olarak geçmiş dönemlerden çok daha iyi yerlerdeyiz. Militarist statükolardan kurtulduk, yedi düvele başkaldırır hale geldik. Bu sessiz bir devrim demektir ama bunlar bile bu sürüklenişi durduramıyor. Neden? Çünkü siyaset, ekonomi ve rahatlık her şey demek değil, biz gönlü dönüştürmeyi başaramadık. Gönlü dönüştürecek olan da kültür ve sanattır.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Emine Altin

Tamamen katiliyorum

Abdullah

Ateizmin artmasına en büyük yardımı yapan Akit'e bir ateist olarak teşekkür ederim. Akit'in yaptığını hiçbirimiz başaramadık şimdiye kadar.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23