• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

FETÖ elebaşı hortladı mı yoksa? Resmi kayıtlarda hala sağ görünüyor

Yeniakit Publisher
Yücel Kaya Giriş Tarihi:
FETÖ elebaşı hortladı mı yoksa? Resmi kayıtlarda hala sağ görünüyor

20 Ekim 2024'te çoklu organ yetmezliğinden ölen FETÖ elebaşı , Türkiye'deki resmi kayıtlarda hala sağ görünüyor. Yurt dışındaki ölümlerde, yakınların mahalli makamlardan aldıkları ölüm belgesini dış temsilciliklere vermesi gerekiyor.

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen, resmi kayıtlara göre sağ olarak görünüyor. 1999 tarihinde ABD'ye giden Gülen, 20 Ekim 2024 tarihinde burada hayatını kaybetti. Gülen daha sonra Pensilvanya'da toprağa verildi. Türkiye'deki istihbarat kaynakları ve Dışişleri Bakanlığı, elebaşı Gülen'in öldüğünü doğruladı. Buna rağmen ilgili yerlere resmi müracaat yapılmadığı için Gülen kayıtlarda hayatta olarak yer alıyor. Ne ailesinin ne de FETÖ üyelerinin Gülen için herhangi bir işlem yapmadığı belirlendi.

 

İçişleri Bakanlığı Nüfus İşleri Genel Müdürlüğü'nün sitesinde yer alan bilgiye göre, yurt dışında bulundukları sırada ölen Türk vatandaşları için ilgili yerel makamlardan alınan belgenin dış temsilciliklerimize verilmesi suretiyle bildirilmesi gerekiyor. Ölüm belgesine dayanılarak dış temsilciliklerce ölüm aile kütüğüne geçiriliyor. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının ölümü dış temsilciliklere bildirilemediği takdirde; yabancı resmi makamlardan alınan resmi belgenin Türkçe'ye çevrilip usulüne göre onaylanmasından sonra müracaat edilen ilçe nüfus müdürlüğünce ölüm tutanağı düzenlenebilir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Malatyalı

onu toprak kabul etmez İslam'a muslumanlara dine imana herkese ve herşeye zararı olan bir yaratikti tabiki toprak kabul etmez

Tandir

Türkiye'deki Dinler Arası Diyaloğu kim yürütüyor, dinler bahçesini kim yaptırdı, kilisenin açılışını kim yaptı sanıyorsunuz acaba?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23