• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın listesindeki isim 36 sayfalık 'ihanet mektubu' yolladı!

Yeniakit Publisher
2018-06-19 12:42:00 -
Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın listesindeki isim 36 sayfalık 'ihanet mektubu' yolladı!

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın transfer listesinde bulunan Sporting Lizbonlu futbolcu Bas Dost, kulübüne 36 sayfalık 'ihanet mektubu' yolladı.

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın transfer listesinde yer alan Hollandalı hücum oyuncusu Bas Dost bir hafta önce, Portekiz'de oynadığı Lisbon kulübüne, takımdan ayrılacağını beyan eden 36 sayfalık bir mektup yolladı.

Mektubun yollanmasında bir gün sonra, mektup internete sızdırıldı. Gerçek olduğu doğrulanan sızan mektup hakkında Sporting, henüz yorum yapmazken, aynı zamanda 1 hafta geçmesine rağmen kulübün mektuba henüz cevap vermediği veya mektup üzerine herhangi bir yasal işleme başlamadığı doğrulandı.

Gönderdiği mektupta, iki gündür uyuyamadığını ve onlara karşı yapılan saldırıdan beri post-travmatik stres geçirdiğini belirtten, Hollandalı futbolcu, bu olaylardan sonra Sporting'de oynamasının imkansız olacağını söyledi. Geçen ay, 40 kişi tarafından Sporting antrenman tesislerine yapılan saldırıda Dost ve takım arkadaşları şiddete maruz kalmıştı. Bu yapılan saldırı sorucu Dost'un kafası yarılmıştı ve o da birçok takım arkadaşı gibi kulüpten ve Portekiz'den ayrılmak istiyor.

"SALDIRGANLAR TESİSİ EZBERE BİLİYORDU"

Mektupta yapılan saldırı hakkında konuşan Dost, antrenmanı basan 40 adamın, "Pazar günkü maçı yenmezseniz sizi bitiririz" şeklinde tehditler savurduğunu iletirken, kendisinin bir taraftar tarafından kemer ile dövüldüğünü açıkladı. Dost, aynı zamanda kulübün böyle bir saldırının gerçekleşeceğinin kulüp çalışanları tarafından bilindiğini öne sürdü, buna dair yaptığı açıklamalarda, içeri giren saldırganların ilk defa girdikleri antrenman tesislerinde nereye gitmeler gerektiğini çok iyi bilmelerinin ve onları kolay bir şekilde bulmalarının başka türlü imkanlı olamayacağını söyledi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"ARTIK SPORTING'E GİDECEĞİMİ DÜŞÜNMÜYORUM"

Yazdığı mektupta 5 sayfa boyunca takım arkadaşlarının saldırı hakkında düşüncelerine yer veren Dost, kendisi de takım arkadaşlarına benzer yorumlarda bulunarak, "Her gece o gün yaşadıklarım aklıma geliyor ve o anları tekrar yaşıyorum. Artık bir daha oraya gidebileceğimi düşünmüyorum. O saldırıda yer alan saldırganlardan bazıları hala yakalanamadı ve bu sebeple hala tekrar bir saldırı olmasının olasılığı var" şeklinde kendi düşüncelerini kaleme aldı.

Psikologa gitmeye başladığını belirten Dost, kendisine post-travmatik stres teşhisinin konulduğunu ve güçlü baş ağrıları geçirdiğini açıkladı.

"SPORTING OYUNCULARIN GÜVENLİĞİ İÇİN BİR ŞEY YAPMADI"

Dost, takımdan ayrılmasını şunları söyleyerek savundu; "Sporting kulübüne her zaman her yerde elimden gelenin en iyisini verdim. Kendimi bir profesyonel olarak görüyorum. Buna rağmen kulüp başkanımız beni hep eleştirdi, toplum içinde hakaret etti ve hatta suçlayıp ceza bile verdi. Başkanımız bizi taraftarımıza düşman etti ve başarısızlıkların hedefi olarak hep bizi gösterdi. Fanatik taraftarların bu konularda çok mantık dışı hareket edebileceğini o da biliyor ama ne yazık ki bizi hiç düşünmedi. Sporting, oyuncularının güvenliği hakkında hiç bir şey yapmadı ve bizi taraftarların saldırılarından korumak adına uğraşmadı. Şahsımın hiç bir şekilde kulübüm tarafından destek görmüş olduğunu hissetmiyorum ve bu koşullar altında kontratımın devam etmesini istemiyorum"

Sporting kulübü başkanı Bruno de Carvalho, oyuncuları şımarık ve kendini beğenmiş bulduğu için desteklemediğini açıklamıştı. Kazanmak isteyen ve elinden geleni veren bir takım olarak bunu hak etmediklerini düşünen oyuncular, Carvalho'nu bir diktatör imajı çizdiğine inanıyor çünkü oyunculardan beklentisi onun isteklerinin yerine getirilip sorgulanmamasıydı. Bu sebepten dolayı Sporting oyuncularının hepsi terk edilmiş hissediyordu. Yazılan mektubun her sayfasında Dost'un baş harfleri 'BD' nin olması ve sonunda Bas Leon Dost imzasının bulunması bu mektubun ona ait olduğunu kanıtladığına inanılıyor. Aynı zamanda mektubun içinde oyuncular ile başkan Carvalho arasındaki Whatsapp konuşmaları bulunuyor. (Sporx)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23