• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fenerbahçe bir televizyon kanalı daha kuracak

Yeniakit Publisher
2018-05-25 21:08:00 - 2018-05-25 21:10:58
Fenerbahçe bir televizyon kanalı daha kuracak

Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım, Faruk Ilgaz Tesisleri'nde basın mensupları ile bir araya geldi. Burada açıklama yapan Fenerbahçe Kulübü Ar-Ge Lideri Cem Ülkeroğlu, yeni bir televizyon kanalının kurulacağını açıkladı.

Faruk Ilgaz Tesisleri'nde düzenlenen toplantıya Başkan Aziz Yıldırım'ın yanı sıra Başkan Vekili Mithat Yenigün, Asbaşkan Şekip Mosturoğlu ve şube yöneticileri katıldı. 1998-2018 yılları arasını kapsayan 'Dönüşüm' adında bir sunum gerçekleştirilerek sarı-lacivertli kulübün son 20 yılını kapsayan dönem ile ilgili bilgiler verildi.

Fenerbahçe Kulübü Ar-Ge Lideri Cem Ülkeroğlu, yeni dönemde spor kulübünden spor tarzı yaşamına dönüleceğini ifade ederek, "Her yıl daha fazla insanın takım ve hizmetlerle etkileşimde olduğu bir yaşam eğlence durumuna dönüşmek. Sporcu gönderim madalya almak. Cumhuriyetin 100'üncü yılında gelirleri %100 arttırmak. Fenerbahçe eğitim kurumlarıyla üniversiteden kulübe yetişen insan kaynağı olacak. Fenerbahçe ekolü oluşturulup sportif olarak da Avrupa'nın ilk 10 kulübü arasına girilecek. Siyah Çoraplılar Futbol Akademisi projesiyle yetenekli yerli çocuk ve gençlerin Fenerbahçe'ye kazandırılması sağlanacak. Gebze'de kurulacak akademi merkezinde bu sistem hayata geçirilecek. Bu sistem sadece beceriler üzerine değil aynı zamanda pedagojik beslenme ve yabancı dil eğitimleriyle de yer alacak. Bu projeler Avrupa'da başarılı işlere imza atmış kişiler tarafından gerçekleştirilecek" dedi.

"YENİ BİR SPOR KANALI KURULACAK"

'Fenerbahçe Medya' adı altında yeni bir spor kanalı kurulacağını da dile getiren Cem Ülkeroğlu, "Yeni bir marka yapılacak. Bu bütün kitlelere hitap edecek. Fenerbahçe TV devam edecek ancak yeni bir spor kanalı kurulacak" şeklinde konuştu.

"YAYIN GELİRLERİ İLE İNGİLTERE'DE TAKIMLAR BÜYÜYOR"
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İngiltere'de 16-17'nci sıradaki takımların, yayın gelirleri ile büyüdüğünü dile getiren Şekip Mosturoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Burada daha büyük operasyonlar yapmak lazım. Akademi, kanal ve giyim ile oluşturulacak yeni markalarla gelir kalemi oluşacak. Pastayı böyle büyütebiliriz ve bunlara başlamak gerekiyor. Başlamazsak onlarla yarışamayız. Kendi futbolcumuzu üretmemiz lazım. İthalat azaltmalı, ihracat artmalı topçularda. Bu vizyonu benimsemezsek bu gelirlerin artma şansı yok.

AZİZ YILDIRIM: "EKONOMİK DEĞİŞİMLERDEN DOLAYI YAKALANDIĞIMIZ KÖTÜ OPERASYONLARI ATLATMAK LAZIM"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli kulübe kaynak oluşturmak istediklerini ve 1 milyar Dolar para toplamayı düşündüklerini belirterek, "1 milyon üye projesinde 100 binlere ulaştığınız andan itibaren Bayern, Dortmund gibi takımlarda statlar dolu ve bir aidiyet ruhu içerisinde sahiplenmişler. 100 bin üye olunca tüzükte kulüp üyeleri statta kombine alacak. Oyuncu alınca kombine alıyorlar yoksa almıyorlar. Yoksa bir yıl bakıyorsunuz yükseklerde, bir yıl alçaklarda. 1 milyon üye projesi lokomotiftir. Bunu devam ettirmek taraftarların görevidir. Bayrak sallamak falan katkı sağlamaz. 25 milyon taraftar var diyorsak 100 bin, 200 bin kişi üye olup katkı yapmalı ve ekonomik değişimlerden dolayı yakalandığımız kötü operasyonları atlatmak lazım" dedi.

"BİR KULÜBÜN OMURGASI TARAFTARDIR"

Fenerbahçe Evleri ile ilgili de bilgiler veren Başkan Yıldızım, "Bu bölgedeki insanların üye olmalarıyla yapılıyor. Kulüp para verip borçlanıp yapmıyor. İlk etabı hızlandırmak için Antalya'da ve Edirne'de bunu başlattık. Bu projenin kapsamı 1 milyon Dolar. Oradaki Fenerbahçeliler üye olarak paranın harcanmasını oraya harcanmasını sağlayarak tavana doğru yükseltip sivil toplum örgütü olan Fenerbahçe'nin güçlü hale gelmesini sağlamaktır. Forma sponsorluk geliri şuan 4'tür yarın 5 yaparsınız. Loca gelirimizi seneye biraz daha artırabilirsiniz ama sadece bunlarla olmaz. Sağlanacak şey halkın takımı olan Fenerbahçe'ye sahip çıkmasıdır. Bu bizler için değil. Bu yol haritası çizilmesi lazım buna göre hareket etmeliyiz. Ben Fenerbahçeliyim yönetim kötü antrenör kötü bu olmaz. Basketbolun 30 milyon bütçesi var sponsor 10 milyon saha gelirleri 3 milyon Euro. Saha gelirleri fazla olması lazım ki kulüp bir şey yapsın. Omurga taraftar olmalı. Taraftar destek vermez bunların hiç biri yaşanmaz. Taraftar her şeye katılacak. Forma alıyorlar teşekkür ederiz ama diğer konuları da aşmak lazım. Biz bugün varız yarın yokuz" diye konuştu.

 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23