• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fatih Terim koronavirüs risk grubunda mı? Fatih Terim kaç yaşında?

Yeniakit Publisher
2020-03-23 22:20:00 -
Fatih Terim koronavirüs risk grubunda mı? Fatih Terim kaç yaşında?

Fatih Terim koronavirüs risk grubunda mı? Fatih Terim kaç yaşında? sorusu son dakika merak ediliyor. Galatasaray 2. Başkanı Abdurrahim Albayrak'ın koronavirüs tedavisi aldığı günlerde teste giren Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in koronavirüs test sonucunun pozitif olduğu öğrenildi. Haberin ardından Fatih Terim'in koronavirüs risk grubunda olup olmadığı araştırılıyor. Fatih Terim koronavirüs risk grubunda mı? Fatih Terim kaç yaşında?

Fatih Terim koronavirüs risk grubunda mı? Fatih Terim kaç yaşında? sorusu son dakika merak ediliyor. Galatasaray 2. Başkanı Abdurrahim Albayrak'ın koronavirüs tedavisi aldığı günlerde teste giren Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in koronavirüs test sonucunun pozitif olduğu öğrenildi. Haberin ardından Fatih Terim'in koronavirüs risk grubunda olup olmadığı araştırılıyor. Fatih Terim koronavirüs risk grubunda mı? Fatih Terim kaç yaşında?

Fatih Terim kaç yaşında?

Fatih Terim, 4 Eylül 1953 tarihinde Adana'da doğdu. Ceyhanspor'da futbola başlayan Terim, Türkiye 2. Ligi'nde şampiyonluğa ulaşarak 1. Lig'e yükselen Adana Demirspor'da gösterdiği performansla dikkat çekti ve bir sonraki sezon Galatasaray'a transfer oldu.

1985 yılına kadar Galatasaray'da forma giyen Fatih Terim, tam 327 maça çıktı ve Galatasaray'da takım kaptanlığını da üstlendi. 1985 yılında Galatasaray'da futbol kariyerini noktaladı.

Futbolculuk kariyerinin ardından teknik direktörlüğe başlayan Fatih Terim, 1987'nin Eylül ayında Ankaragücü'ne getirildi ve ilk sezonda kümede kalmayı başardı ve ilk sezonunu 13. sırada bitirdi. Bu performans sonrası Terim, 1988-89 sezonunda da Ankaragücü'nde kaldı. Başarılı bir sezon geçiren takımı ligi altıncı sırada bitirdi. Sene sonunda ise takımdan ayrıldı.

1989-1990 sezonunda 2. Lig takımı Göztepe'yi çalıştırmaya başlayan Fatih Terim, ilk maçında İnegölspor karşısında 4-1'lik galibiyet aldı. Terim yönetimindeki Göztepe, ilk 9 maçta 8 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. 4 Nisan 1990'da millî takımdaki görevine odaklanmak için Göztepe'den istifasını açıkladı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

1996'nın Mayıs ayında Fatih Terim, Galatasaray'la teknik direktör olarak anlaştı ve Terim kariyerinin ilk Türkiye ligi şampiyonluğunu Galatasaray'da kazandı. Aynı sezon Mart ayında bir önceki seneden kalan Cumhurbaşkanlığı Kupası maçını Fenerbahçe'yi 3-0 yenerek kazanan Fatih Terim, Galatasaray'daki ilk kupasını da almış oldu.

1997-1998 sezonunda Terim, lige iyi bir başlangıç yapamasa da Galatasaray'ı UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına taşıdı. Galatasaray ilk yarıyı 6 puan geride 3. olarak bitirdi, 19. haftadan sonra ise yenilgi yaşamadı. 31. hafta Fenerbahçe'nin 2 puan önünde liderlik koltuğuna oturan takım, iki hafta sonra bir kez daha şampiyonluğunu ilan etti.

1999-2000 sezonu Terim'in Türkiye futbol tarihine geçtiği sezon oldu. Terim, Galatasaray'ı üst üste üçüncü kez Şampiyonlar Ligi gruplarına sokmayı başardı. Kötü bir başlangıça rağmen son iki maçını kazanan Galatasaray yoluna UEFA Kupası'nda devam etti. Bir yandan da Türkiye Kupası'nda adım adım hedefe ilerledi.

UEFA Kupası'nda sırasıyla Bologna, Borussia Dortmund, Mallorca ve Leeds United'ı geçerek Avrupa kupalarında finale kalan ilk Türk takımı olan Galatasaray, 17 Mayıs'ta ise Kopenhag'daki finalde, uzatmaları 10 kişi oynamasına rağmen, Arsenal'i penaltılarla yenen takım UEFA Kupası'nı kazanan ilk ve tek Türk takımı oldu.

Öte yandan Galatasaray, 12 Mayıs'ya Altay'a 1-0 yenilmesine rağmen 2 gün sonra Beşiktaş'ın Fenerbahçe'ye 3-1 yenilmesi ile şampiyonluğunu ilan etti. Böylece Galatasaray, üst üste dört kez şampiyon olan ilk takım olarak futbol tarihine geçti.

21 Mayıs 2000'de İstanbulspor ile oynanan ve 1-1 biten maç, Terim'in Galatasaray'daki ilk döneminin son maçı oldu. Gelen teklifleri değerlendiren Terim, üç kupa kazandığı ayın son gününde Galatasaray ile yollarını ayırdığını açıkladı.

Terim Galatasaray'ın ardından Fiorentina ve Milan ile de çalıştı. Ardından bir kere daha Galatasaray'a dönen Fatih Terim, ligde de üst üste puan kayıpları ile yarıştan kopan Galatasaray'dan ayrılma kararı aldı. 20 Mart 2004'te Çaykur Rizespor maçı ile Galatasaray'dan ayrılacağını açıklayan Terim, bu döneminin son maçını da kaybetti ve Galatasaray'dan ayrıldı.

2005'in Haziran ayında tekrar Türkiye milli Futbol Takımı'nın başına geçen Fatih Terim, 2010 FIFA Dünya Kupası elemelerinde de takımı yönetmeye devam etti. Ancak İspanya ve Bosna-Hersek'in ardından üçüncü olan Türkiye millî futbol takımını 2010 FIFA Dünya Kupası'na taşıyamadığı için 19 Ekim 2009 tarihinde basın toplantısı düzenleyerek görevinden ayrıldığını açıkladı.

Fatih Terim, 17 Mayıs 2011'de 3. kez Galatasaray teknik direktörlüğüne getirildi ve 1 Temmuz 2011 tarihinde Türk Telekom Stadyumu'nda gerçekleştirilen törende 3 senelik sözleşmeye imza attı. Terim, sezona Başakşehir mağlubiyetiyle başlasa da bu kadroyu başarıyla yönetmeyi başardı ve normal sezonu 9 puan önde tamamladı. Sadece bu sezon uygulanan Şampiyonluk Grubu'nda puan kayıpları yaşadı ve şampiyonluk 12 Mayıs 2012 tarihinde Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda oynanan Fenerbahçe - Galatasaray maçına kaldı. Maç 0-0 sona erince Galatasaray, 18. lig şampiyonluğunu rakibinin sahasında ilan etme başarısını gösterdi.

Galatasaray'la sezonu zirvede tamamlayan Terim, kariyerinin 5. lig şampiyonluğunu elde ederken, lig tarihinin en fazla şampiyonluk kazanan teknik direktörü unvanını elde etti. 24 Eylül 2013 akşamı ise Galatasaray Yönetim Kurulu'nun yaptığı toplantı sonucunda oy birliği ile görevine son verildi.

Koronavirüste kimler risk grubundadır?

Koronavirüste 65 yaş üstü bireyler ve kronik rahatsızlığı bulunanlar en büyük risk grubu olarak öne çıkıyor. Koronavirüsle (Covid-19) ilgili yapılan araştırmalar sonucunda elde edilen bilgilere göre hastalık bazı bireylerde daha ağır sonuçlara yol açıyor.

Hastalıktan en fazla etkilenen bireylerin başında 65 yaş üstü olanlar geliyor. Bunun yanında kalp hastalığı, hipertansiyon, diyabet, kronik solunum yetmezliği ve kanser gibi sağlık sorunları bulunanlar da yine risk grubunda. Bir diğer risk grubu da gece gündüz demeden toplumun sağlığı için mücadele veren sağlık çalışanlarıdır.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23