• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fatih Erbakan’dan çok sert tepki: Şiddetle reddediyoruz

Yeniakit Publisher
2020-01-29 15:59:00 -
Fatih Erbakan’dan çok sert tepki: Şiddetle reddediyoruz

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ABD ile İsrail'in ilan ettiği sözde barış planına ilişkin yaptığı açıklamada, "Kudüs’ü ilhak etmeye yönelik 'yüzyılın çözümü' planını şiddetle telin ve reddediyoruz" dedi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Kudüs’ü ilhak etmeye yönelik 'yüzyılın çözümü' planını şiddetle telin ve reddediyoruz." ifadelerini kullandı.

Erbakan, yaptığı yazılı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ilan ettiği sözde barış planını değerlendirdi.

Planın, bölgede istikrarsızlık, kaos ve şiddetin artmasına neden olacağını ifade eden Erbakan, Filistin devletini yok sayan bu planın, başkenti Kudüs olan büyük İsrail hedefine ulaşma yolunda bir adım olduğunu vurguladı.

Erbakan, "Siyonist İsrail'in, Kudüs’ün güvenlik bariyerinin dışında kalan alanın Filistin devletinin başkenti olmasını kabul etmesi Filistin’in ve İslam aleminin Kudüs ve Mescid-i Aksa üzerindeki etkisini tamamen ortadan kaldırmaya yöneliktir. Kudüs’ü ilhak etmeye yönelik 'yüzyılın çözümü' planını şiddetle telin ve reddediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kudüs’ün bağımsız Filistin'in başkenti olmadığı her türlü planın çözümsüzlük ve kaos oluşturacağını belirten Erbakan, şunları kaydetti:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Filistin halkının geleceğini tayin etme hakkı Trump ve Netanyahu’nun değil ancak Filistinlilerindir. Filistin sorununun tek taraflı ve hukukun üstünlüğü ilkesinden çok, üstünlerin hukuku ilkesine göre, hakkı değil kuvveti üstün tutarak çözüme kavuşturulması asla mümkün değildir. Bu noktada Türkiye Cumhuriyeti hükümeti sadece kınama ve telin etme yerine, Birleşmiş Milletler nezdinde ve uluslararası hukuk çerçevesinde gerekli fiili adımları atmalıdır."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Şerbet

Seni takan varmı lan

Bir dost

Şerbet söyledikleri zoruna mı gidiyor güzel kardeşim. Neden kızıyorsunuz saadetten ayrıldığı için mi. Yapmayın gözünüzü seveyim siz inanmıyorsanız bile inananlara saygı gösterin Milli Görüş bunuda gerektiriyor.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23