• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fatih Erbakan, partisinin ilk kongresinde konuştu: 17 yıldır iktidarda bulunanlar...

Yeniakit Publisher
2019-07-28 16:25:00 - 2019-07-28 16:27:17
Fatih Erbakan, partisinin ilk kongresinde konuştu: 17 yıldır iktidarda bulunanlar...

Partisinin 1’inci Olağan Kongresi’nde konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “17 yıldır Türkiye'de iktidarda bulunan kadrolar bizim kendi içimizden çıkmış kadrolardır” dedi. Erbakan, başörtüsü zulmünün kaldırıldığını hatırlatıp, “Bu adımları atanlara teşekkür ediyoruz ve bu durumdan en çok da bizler memnun oluyoruz” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "17 yıldır Türkiye'de iktidarda bulunan kadrolar bizim kendi içimizden çıkmış kadrolardır. Bu doğru. Bu kadrolar Türkiye'de inanç özgürlüğünün tesis edilmesi için son derece önemli adımlar atmışlardır. Bu da doğru. Başörtüsü zulmü ortadan kaldırılmıştır. Bu aziz topraklarda elbette bu adımların atılması gerekiyordu. Bu adımları atanlara teşekkür ediyoruz ve bu durumdan en çok da bizler memnun oluyoruz." dedi. 

Partisinin Eskişehir'deki Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde düzenlenen 1. Olağan Kongresi'nde konuşan Erbakan, bereketli ve stratejik olarak önemli konumda olan Türkiye'de ekonomik zorlukların yaşanmasına bir an önce çözüm bulunması gerektiğini söyledi. 

“Allah razı olsun”

Erbakan, 20 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında başörtülü vekil olmadığını belirterek, "Bugün sayısız başörtülü milletvekili, başörtülü bakanlar, polisler var. Türkiye'nin dört bir yanında görev yapıyor. Erbakan hocamız, 'Bir gün gelecek bu ülkede rektörler başörtülü öğrencilere selam duracak' demişti. Bugün Türkiye bu noktaya geldi. Bunları yapanlardan Allah razı olsun." diye konuştu. 

“En çok biz memnun oluyoruz”

Türkiye'de 17 yıllık iktidarın ekonomide doğru adımlar atmadığını savunan Erbakan, şöyle konuştu: 

"17 yıldır Türkiye'de iktidarda bulunan kadrolar bizim kendi içimizden çıkmış kadrolardır. Bu doğru. Bu kadrolar Türkiye'de inanç özgürlüğünün tesis edilmesi için son derece önemli adımlar atmışlardır. Bu da doğru. Başörtüsü zulmü ortadan kaldırılmıştır. Bu aziz topraklarda elbette bu adımların atılması gerekiyordu. Bu adımları atanlara teşekkür ediyoruz ve bu durumdan en çok da bizler memnun oluyoruz."

Ekonomi eleştirisi

Hükümetin ekonomi politikalarına yönelik eleştirilerde bulunarak gerçek enflasyon rakamının yüzde 40'lar seviyesinde olduğunu ileri süren Fatih Erbakan, şunları kaydetti:

"İstanbul'da bamyanın fiyatı olmuş 35 lira. Kaynanam 'bamya 35 lira olmuş' dedi. Gerçek enflasyon neredeyse yüzde 40 olmuş. İşsizlik yüzde 20'yi geçmiş. Gelir seviyesi bakımından halkın yüzde 40'ı açlık sınırının altında. Peki bunlar ne olacak? Eğer paylaşımda adaleti tesis edemezseniz, milleti açlığa, yoksulluğa terk ederseniz vebalden kurtulamazsınız. Bizim işimiz sadece imam hatip ile, tecvit, kıraat, Kur-an'ı Kerim ile değil. Asıl yapmamız gereken herkese refahın sağlanmasıdır."   

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

alparslan

ya sen ne güzel bir insansın ve ne güzel bir müslümansın. ALLAH senden de razi olsun. milli görüşün aslı geldi ve batılı olan saadet partisindeki gercek milli görüşçüler yeniden refaha gelir ve fetöcüler ve laik, kemalist saadet partililer temelin yaninda kalir. haydi gecmiş olsun diyorum ama iyi geçecek. amladın ssn onu temel karaoglu ( molla yakışmıyor )

Zeki Gedikoğlu

kefereler birlik olurken sana ayrı düşmek yaraşmaz akparti bugün birliği sağlamış durumda gir içine tad kat varsaki bi tadın yoksa müslümanın oyunu heba etmekten başka bi işe yaramazsın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23