• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fasulye diblesi nasıl yapılır? Taze fasulye diblesi tarifi

Taze fasulye diblesi karadenizin meşhur lezzetli tariflerinden biri. Dible, Karadeniz mutfağında sıkça yapılan, farklı farklı çeşitlere sahip bir yemek. Kuru ya da taze sebzelerden hazırlanıyor. Taze fasulye diblesi nasıl yapılır? İşte Taze fasulye diblesi tarifi

2019-10-21 23:01:00 -
Fasulye diblesi nasıl yapılır? Taze fasulye diblesi tarifi

Taze fasulye diblesi karadenizin meşhur lezzetli tariflerinden biri. Dible, Karadeniz mutfağında sıkça yapılan, farklı farklı çeşitlere sahip bir yemek. Kuru ya da taze sebzelerden hazırlanıyor. Taze fasulye diblesi nasıl yapılır? İşte Taze fasulye diblesi tarifi

Taze fasulye diblesi nasıl yapılır?

Malzemeler

350 gram taze fasulye
100 gram tereyağı
1 adet iri kuru soğan
2 adet domates
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
Tuz

Hazırlanışı

Taze yeşil fasulyeyi yıkayıp, kaynak suda diri kıvamda haşlayın. Süzgece alıp soğumaya bırakın. Soğanları incecik kıyıp, domatesleri küçük küçük doğrayın. Pirinci ılık suda ıslatın. Tereyağının yarısını tencerede eritip, soğanları da ekleyip, kavurun. Domatesleri ilave edip, tuzla beraber kavurun.

Haşlanmış fasulyeleri enine ince ince, 1 santimetrelik parçalar halinde doğrayıp, bu harca ilave edin. Pirinci yıkayıp, süzün ve tencerede pişen yemeğe ekleyin. 1-2 dakika karıştırıp, 3 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Sıcakken üzerine kırmızı pul biber ekleyerek servise sunun.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23