• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fahrettin Altun'un bu mektubu sonrası geri adım attılar! "Bir daha aynı hatayı yapmayın"

Yeniakit Publisher
2020-03-14 14:27:00 -
Fahrettin Altun'un bu mektubu sonrası geri adım attılar! "Bir daha aynı hatayı yapmayın"

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, koronavirüs ile ilgili olumsuz haberlerde Türkiye’nin fotoğraflarını kullanarak algı operasyonuna kalkışan dünya basınını uyardı. Altun’un kaleme aldığı mektup sonrası söz konusu haberlerdeki fotoğraflar düzeltildi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun; New York Times, CNN International ve BBC’ye, ABD ve Avrupa’dan koronavirüs haberlerinde yanıltıcı şekilde Türkiye’den fotoğraflar kullanılmasını eleştiren bir mektup gönderdi. Bu uyarı üzerine New York Times, CNN Internatioanal ve BBC söz konusu fotoğrafları kaldırarak geri adım attı.

Altun, mektubunda Türkiye’de salgın başladığından bu yana 5 COVID-19 vakası ortaya çıktığına ve herhangi bir can kaybı yaşanmadığına işaret etti.

Sağlık Bakanlığı’nın bu virüs vatandaşlara ulaşmadan önce korunma yöntemleri, sağlık çalışanlarının eğitilmesi ve salgın durumunda hastanelerin ve tesislerin hazır hale getirilmesi gibi konularda farkındalık oluşturduğunu belirten Altun, aynı zamanda okulların geçici olarak tatil edildiğini, konserlerin ertelendiğini ve birçok Avrupa ülkesiyle uçuşların da kaldırıldığını dile getirildi.

Fahrettin Altun, “COVID-19 salgını patlak verdiğinden bu yana Türkiye’nin gösterdiği güçlü performans ortadayken, ülkemizle hiçbir ilgisi olmayan haberlerde Türkiye’den fotoğraflar kıllanılması okuyucuları yanıltmaktan başka bir şey değildir. Bu sebeple gelecekte aynı hatayı yapmaktan kaçınmanızı tavsiye ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

New York Times: Kesinlikle haklısınız, o fotoğraflar kullanılmamalıydı

New York Times ise İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a cevaben gönderdiğ mektupta, “Kesinlikle haklısınız, o fotoğraflar kullanılmamalıydı. Konuyla alakalı fotoğraf editörleri de bir yanlışlık yapılmış olduğunu kabul ettiler. Fotoğraf haberden kaldırıldı.” açıklamasını yaptı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Koronavirüs haberlerine Türkiye fotoğraflarıyla çarpıtma

New York Times, Trump yönetiminin Schengen ülkelerini kapsayan ve Türkiye ile alakası olmayan, Avrupa’ya yönelik seyahat yasağı haberinde İstanbul’dan bir görsel kullanmıştı.

BBC ise Kanada Başbakanı Trudeau ile eşinin karantina altına alınması, ABD’nin seyahat yasağı ve İtalya’da dükkanların kapatılmasıyla ilgili haberlerinde Türkiye’den görsellere yer vermişti.

CNN International da Formula 1’in Avustralya’nın Melbourne kentinde yaplacak Grand Prix yarışının iptali, İtalya’daki kalp cerrahi bölüm başkanı tarafından yapılan açıklama ve Capitol Complex’e kamu erişiminin askıya alınmasına dair açıklama haberlerini İstanbul’dan görsellerle yayınlamıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

iskender1a*

Nuh dediki Rabbim kâfirlerden yeryüzünde gezen kimseyi bırakma.71/26 Ey kâfirler hınçınızla geberin. 3/119 yecuc mecuc 18/93-98

Düşmanımız az değil

Önceden savaşlarda cephe ve karşı tarafta düşman cephesi vardı. Şimdi tüm dünya Türkiyeye düşman. Demekki Türkiye çok doğru yolda ilerlemektedir ve güçlen!ektedir. Şimdi esas iç ve dış düşmanlara karşı hep beraber parti ve görüş gözetmeden birlik olma zamanı. O zaman bizi kimse yıkamaz.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23