• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

EYT son dakika gelişmesi bugün EYT raporu tamamlandı mı?

Yeniakit Publisher
2019-11-13 17:14:00 - 2019-11-13 17:21:57
EYT son dakika gelişmesi bugün EYT raporu tamamlandı mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın EYT konusunda talimat vermesinden sonra EYT çıkacak mı, EYT ne zaman çıkar? EYT’de son durum haberi var mı? Soruları milyonlarca EYT mağduru vatandaşlar tarafından yakından talep ediliyordu. EYT Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın EYT konusunda görevlendirdiği Vedat Bilgin'in hazırlayacağı emeklilikte yaşa takılanlar EYT raporu ile ilgili açıklama yaptı.

Emeklilikte yaşa takılanlarda son durum ne? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın EYT konusunda talimat vermesinden sonra EYT çıkacak mı, EYT ne zaman çıkar? EYT’de son durum haberi var mı? Soruları milyonlarca EYT mağduru vatandaşlar tarafından yakından talep ediliyordu. EYT Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın EYT konusunda görevlendirdiği Vedat Bilgin'in hazırlayacağı emeklilikte yaşa takılanlar EYT raporu ile ilgili açıklama yaptı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYT-SYDD) Başkanı Gönül Boran Özüpak, Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkan Vekili Prof. Dr. Vedat Bilgin'in hazırlayacağı emeklilikte yaşa takılanlar EYT raporu ile ilgili açıklama yaptı. EYT-SYDD Başkanı Gönül Boran Özüpak, açıklamasında "Merhaba sevgili arkadaşlarım, bir hafta evvelinden başlattığımız farkındalık yaratmak adına her evde bir EYT'linin her evde bir sosyal güvenlik yasası mağduriyetinin yaşandığını göstermek adına ışıklarımızı 10 dakika açma-kapama etkinliğimizin sonuncu günündeyiz. Varız, biriz, birlikteyiz ve tüm Türkiye'deyiz' dedik, Meclis'teydik, basındaydık, her yerde gündemdeydik. Yürekten teşekkür ediyorum destek veren, katkı sunan, 'benim davamdır' diyen arkadaşlarıma. Hele o küçük yavrularımızın, anne-babalarına göstermiş olduğu destekten dolayı gözlerinden öpüyorum, sımsıkı sarıyorum onu. Sevgili arkadaşlarım, haklı davamızda mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Prof. Dr. sayın Vedat Bilgin beyin hazırlayacağı rapor, henüz tamamlanmadı. Bununla ilgili tamamlanma sürecinde sayın Cumhurbaşkanımıza ileteceği bilgisini aldık.  Davamızın peşindeyiz, iletişim halinde olmaya hala devam ediyoruz. Biz bu davanın sonucunu da sizlerle birlikte getireceğimizin inancını da sonuna kadar taşıyoruz." ifadelerine yer verdi.

EYT konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşünü açıkladı

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal'ın 2020 bütçe açıklamasının ardından son açıklama Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Peki, EYT ne oldu? EYT yasası çıkacak mı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Faruk Ilgaz Tesisleri'ne geldiği sırada bir vatandaşın EYT sorusuna yanıt verdi. Makam aracının yanına giden bir vatandaş, "Cumhurbaşkanım EYT çıkar mı?" dedi. Erdoğan, "Yani 40 yaşında emekli mi olalım, 40 yaşında, 50 yaşında emeklilik mi olur" cevabını verdi. Bunun üzerine kadının, "Sağlığımız bozuluyor nasıl yapacağız?" demesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sağlığı bozuk olanlar zaten primlerini her şeyini ödemişse, erken emeklilik noktasında zaten emekli olur" cevabın verdi.

EYT 2020 bütçesine de alınmadı

17 Ekim’de Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Ağbal, 2020 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi'nin TBMM'ye sunulacağını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, emeklilikte yaşa takılanlar için bütçeden kaynak ayrılıp ayrılmadığına dair bir soru üzerine ise "2020 yılı bütçesi yapılırken mevcut belirlenmiş Kalkınma Planı, Yeni Ekonomi Programı ve mevzuatta tanımlanmış görevler kapsamında giderler oluşturuldu. Dolayısıyla mevzuatta öngörülmeyen herhangi bir konuda bütçeden yeni bir kaynak öngörülmedi." dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ömer akçay

eytliler sana belediye seçimlerinde gereken cevabı verdi istanbul ankara izmir gibi bütün büyükşehirleri kaybettin. 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23