• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Evlatlarınıza okutacağınız kitaplarla katkıda bulunacaksınız

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi:
Evlatlarınıza okutacağınız kitaplarla katkıda bulunacaksınız

Gazetemiz okurlarından Nizamettin Bekar / Trabzon 'Evlatlarınıza okutacağınız kitaplarla katkıda bulunacaksınız' başlıklı yazısını bizimle paylaştı.

Bir eğitim öğretim döneminin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Darısı gelecek senelere inşallah. Çocuklarımızın bir kısmı ders çalıştıklarından dolayı Allah’ın izniyle başarılı oldular bir kısım evladımız da çalışmadığından dolayı başarısız oldular.

Başarılı evlatlarımız da başarısız evlatlarımız da bizlerin çocuklarıdır ve nihayetinde sene sonu işlemlerde geçerler. Geçemeyenler sene tekrarı yaparlar. Fakat bu arzu edilen bir durum değildir. Çünkü bir öğrencinin bir sene boyunca anne ve babaya maliyeti ülkemiz genelinde yüksektir.

Bundan dolayı öğrencilerimiz ne yapıp edip geçmeye çalışmalıdırlar. Gerek ortaokul sekizinci sınıf öğrencilerinin girecekleri LGS sınavında gerekse lise öğrencilerinden on ikinci sınıf öğrencilerinden girecek oldukları ÖYS sınavın da evlatlarımıza üstün başarılar diliyorum. Allah zihin açıklığı versin. Okullar bittikten sonra Diyanet İşleri Başkanlığımızca camilerde Kur’an dersleri başlayacaktır. Çocuklarımızı camiye alıştırmak ve birtakım dini meseleleri öğrenmeleri amaçlı çocuklarınızı camilere gönderin. Allah’ın izniyle camilerimizdeki cami görevlileri çocuklarımıza camiyi sevdirmeye ve dini meseleleri kavratmaya çok iştiyaklıdırlar. Mahallenizin camisine çocuklarınızı gönderebilirsiniz. Daha ileri düzeyde dini dersler almalarını istiyorsanız ülkem geneli Kur’an kurslarına çocuklarınızı gönderebilirsiniz. Ya da özel hoca tutup evlatlarınıza dini eğitim verdirebilirsiniz tabii bu durum maddi yönden durumları iyi olan anne ve babalar içindir. Çocuklarımıza dini eğitim verdirdikten sonra sosyalleşmeleri için ailecek tiyatro ve sinemalara gidilebilir. Bu durumda çocuklarımızın sosyalleşmelerinde önemli bir yeri vardır. Ülkem geneli sinema ve tiyatro salonları her yerde mevcuttur. Alın eşinizi ve çocuklarınızı ailecek seyredilebilecek film ya da tiyatro oyununa gidin. Anne ve babalar olarak yapılacak daha önemli bir işleri vardır. Çocuklarına bu tatil boyunca en az on tane yaşlarına uygun kitap okutmalıdırlar. Bakınız kitap gerek düşünme gerekse konuşma ve gerekse de yazmada en önemli kaynaklardır.

Riyadan Allah’a sığınırım acizane ben ergenliğimden bu elli sekiz yaşıma kadar yapmış olduğum kitap okumalarımdan dolayı bugün gelinen noktada öğretmenlik yapıyorum vaizlik yapıyorum gazetelere makale yazıyorum ve televizyon programları yapıyorum. Tüm bu hizmetlerimi Allah’ın izniyle yapmış olduğum okumalarıma borçluyum. Sizler de evlatlarınıza okutacağınız kitaplarla evlatlarınızın gelişimine katkıda bulunacaksınız. Bana hangi tür kitap okutalım diye sorduğunuzu düşünüyorum. Milli Eğitim Bakanlığını yüz temel eserlerini ve İslami derslerden Kur’an ve sünnet okumaları yapmalarını isteyebilirsiniz.
Çocuklarımızın yaşlarına uygun olan kitaplarımız hazırlanmış ve evlatlarımızın hizmetine sunulmuş durumdadır. Şunu asla unutmayın ki kitaplar evlatlarınızı yetiştirecektir. Çocuklarınızın  gerek sosyalleşmelerinde ve gerekse eğitim almalarında sokak kültürünü de unutmayın. Çocuklarımız sokakta yaşıtlarıyla oyun oynayarak sosyalleşmektedirler. Bakınız bugün gelinen noktada çocuklarımız evlere kapanmış ve cep telefonlarıyla bilgisayarlarla oyun oynamaktadırlar. Bu durum bilimsel değildir. Çocuk sokak kültürünü de almalıdır. Hangi birimiz çocukken top oynamadı, misket oynamadı, pul oynamadı vb. gibi sokak oyunlarıyla sosyalleşmedik. Çocuklarımızın daha sağlıklı olmaları için sokak kültürü de almalarını sağlamamız lazım gelmektedir. Tabii burada sokaktaki arkadaşlarını da takip etmemiz evlatlarımızın elimizden kayıp gitmesinin önüne geçecektir. Ahlaklı arkadaşlıklar yapmalarını sağlamamız lazım gelmektedir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23