• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Evde kolay trileçe | Gerçek trileçe tarifi

Enfes bir tarif olan trileçeyi sizler için derledik. Trileçe nasıl yapılır? Trileçenin püf noktaları nelerdir? Trileçe yaparken nelere dikkat edilmeli? Trileçe malzemeleri nelerdir? İşte bütün detaylar...

2019-11-19 23:43:00 -
Evde kolay trileçe | Gerçek trileçe tarifi

Enfes bir tarif olan trileçeyi sizler için derledik. Trileçe nasıl yapılır? Trileçenin püf noktaları nelerdir? Trileçe yaparken nelere dikkat edilmeli? Trileçe malzemeleri nelerdir? İşte bütün detaylar...

Severek tüketilen trileçe hem hafifliği hem de sütlü kıvamı sayesinde kısa süre içerisinde gönüllerde taht kurdu. Herkes tarafından orijinal tarifi merak edilen tatlının ince detayları ve püf noktalarını sizler için yazdık.

Malzemeler

  • 5 yumurta akı
  • 5 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1, 5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat

Islatmak için;

  • 1 lt süt

Karameli için:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 kutu sıvı krema (200 ml)

Bütün yumurtaların sarısı ve beyazlarını ayırın. 

Yumurta akı ve toz şeker karıştırma kabına alıp, önce düşük devirde sonra yüksek devirde 5-6 dk boyunca çırpın ve köpük köpük olması sağlanır.

Üzerine yumurta sarıları eklenip çırpmaya devam edin.

Son olarak un, kabartma tozu, vanilya ve karbonat ekleyip karıştırın.

Altına yağlı kağıt serilmiş büyük boy kare borcama karışımı boşaltın.

Zemine bir iki defa vurularak hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın.

Önceden ısıtılmış 170 derecede 35 dk pişirin.

Keki pişerken karameli için toz şekeri tavaya alın ve ara sıra karıştırarak erimeifisini sağlayın.

Tamamen eridikten sonra üzerine tereyağı ve sıvı krema ekleyin, kısık ateşte karıştırarak kıvam almasını sağlayın.

Pişen kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ters çevirerek altındaki yağlı kağıdı çıkarın. 

Ters yüzü üste gelecek şekilde borcama oturtun.

Üzerine 1 lt soğuk sütü ilave edin. Son olarak karameli üzerine dileidğiniz gibi dökerek süsleyin. Dilerseniz üzerine benmari usulü eritilmiş beyaz çikolatada ilave edebilirsiniz.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23