• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Evde kolay Ramazan pidesi nasıl yapılır? Ramazan pidesi tarifi

Evde kolay Ramazan pidesi nasıl yapılır? Ramazan pidesini evde yapmak isteyenlere enfes bir tarif derledik. Özellikle tam ölçülü ve kıvamında bir hamurla, çok güzel bir pide tarifi yapımını burada bulacaksınız. Merak edilen "Kolay pide nasıl yapılır?","Evde ramazan pidesi nasıl yapılır?","Ramazan pidesi ölçüsü nedir?","Ramazan pidesi kaç derecede pişer?" gibi soruların bütün cevapları için "Ramazan pidesi tarifi"ni okumaya devam edin...

Yeniakit Publisher
2020-04-21 15:53:00 -
Evde kolay Ramazan pidesi nasıl yapılır? Ramazan pidesi tarifi

Ramazan pidesi yapmak oldukça basit bir işlem. Kıvamı tuttuğunda, enfes bir pide yiyebilirsiniz. İşte ramazan pidesi tarifi...

Malzemeler

  • yarım yaş maya
  • 2 su bardağı ılık su
  • 4-4,5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • tuz

Üzeri için;

  • Çörek otu
  • Dilerseniz yumurta sarısı

Öncelikle ılık su içerisine mayayı koyup iyice karıştırın.

Unu derin bir yoğurma kabına alıp, bir oyuk açın. İçerisine maya ve su karışımını ilave edin. 

Yumuşak ve ele yapışan bir hamur elde etmeniz gerekiyor. 1 saat kadar mayalanması için kenarda, üzeri kapalı bir şekilde bekletin.

Mayalanan hamuru, unlanmış tezgaha alın ve içerisindeki maya kabartısının gitmesi için bir süre yoğurun.

Fazla bastırmadan yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın ve elinizle şekil vermeye başlayın.

Klasik ramazan pidesinde olduğu gibi üzerine, tırnaklarınızı kullanarak, çentikler atın.

Üzerine çörek otu serpin ve önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında, alt-üst ayardaorta sırada pişirin.

Fırından fırına göre değişiklik gösterse de 30 dakika içerisinde pideniz pişmiş olacaktır.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı