Sevimli görüntüsü ve benzersiz lezzeti ile pastanelerden aldığınız ekler pastayı evde kendiniz yapabilirsiniz.
MALZEMELER:
4 adet yumurta
1,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
ÖNE ÇIKAN VİDEO
Yarım çay kaşığı tuz
KREMASI İÇİN:
2 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
Yarım su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
ÇİKOLATA SOSU İÇİN:
1 paket bitter çikolata
1 su bardağı krema
YAPILIŞI:
Ekler pastanın hamurunu hazırlamak için tereyağı, su ve tuzu bir tencerenin içinde yağ eriyene kadar pişirelim. Yağ tamamen eridiğinde içine azar azar unu ekleyelim ve hızlı bir şekilde karıştıralım.
Hazırladığınız hamuru oda sıcaklığında soğuttuktan sonra içine yumurtaları kıralım ve çırpmaya devam edelim.
Yumurtaları da ekledikten sonra oluşan sarı renkli hamuru sıkma poşetine koyalım ve altına yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye hamuru sıkalım.
Hamurları 180 derecelik fırında 25 dakika pişirelim.
Kremasını hazırlamak için tüm krema malzemelerini bir kabın içinde karıştırın ve daha sonra ocağın üzerine alın. Katılaşmaya başlayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Çikolata sosunu hazırlamak için, çikolatayı benmari usulu eritin ve içine krema ekleyerek hızlıca karıştırın.
Bu sırada pişen hamurları fırından çıkarın ve bıçak yardımı ile ortadan ikiye bölün ve içine krema ekleyin. Daha sonra üstlerini çikolata sosuna batırın ve servis edin.
Yasemin.com'dan alınmıştır.