THY - İstanbul

Ev yapımı ekler pasta tarifi

Sevimli görüntüsü ve benzersiz lezzeti ile pastanelerden aldığınız ekler pastayı evde kendiniz yapabilirsiniz.

16 Mayıs 2018 Çarşamba 19:53
Ev yapımı ekler pasta tarifi

MALZEMELER:

4 adet yumurta

1,5 su bardağı un

3 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı su

Yarım çay kaşığı tuz

KREMASI İÇİN:

2 su bardağı süt

1 adet yumurta sarısı

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı buğday nişastası

Yarım su bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı tereyağı

ÇİKOLATA SOSU İÇİN:

1 paket bitter çikolata

1 su bardağı krema

YAPILIŞI:

Ekler pastanın hamurunu hazırlamak için tereyağı, su ve tuzu bir tencerenin içinde yağ eriyene kadar pişirelim. Yağ tamamen eridiğinde içine azar azar unu ekleyelim ve hızlı bir şekilde karıştıralım.

Hazırladığınız hamuru oda sıcaklığında soğuttuktan sonra içine yumurtaları kıralım ve çırpmaya devam edelim.

Yumurtaları da ekledikten sonra oluşan sarı renkli hamuru sıkma poşetine koyalım ve altına yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye hamuru sıkalım.

Hamurları 180 derecelik fırında 25 dakika pişirelim.

Kremasını hazırlamak için tüm krema malzemelerini bir kabın içinde karıştırın ve daha sonra ocağın üzerine alın. Katılaşmaya başlayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Çikolata sosunu hazırlamak için, çikolatayı benmari usulu eritin ve içine krema ekleyerek hızlıca karıştırın.

Bu sırada pişen hamurları fırından çıkarın ve bıçak yardımı ile ortadan ikiye bölün ve içine krema ekleyin. Daha sonra üstlerini çikolata sosuna batırın ve servis edin.



Yasemin.com'dan alınmıştır.

Haber Tarihi: 16 Mayıs 2018 Çarşamba 19:53

YORUM YAZ

    Günün Karikatürü

    Yeni Akit Gazetesi - Günün Karikatürü