• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Eski vekilden 'Cumhurbaşkanlığı sistemi' yorumu! "Direksiyonda Erdoğan var ama araba CHP'nin"

Yeniakit Publisher
2019-07-23 16:02:00 -

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle ilgili yeniakit.com.tr’ye konuşan eski Kastamonu Milletvekillerinden Fethi Acar, "Direksiyonda sayın Erdoğan var ancak ülkeyi yöneten ana aksamda CHP vardır, altı ok vardır. Sivil, behemahal millete ait olan, hamurunu, suyunu, her şeyini milletin yoğurduğu sivil bir anayasayla gerçek bir başkanlık sistemine geçmek gerekir." dedi.

 Oğuzhan Çağlar  yeniakit.com.tr 

Türkiye’de yönetim modelinin parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçmesine rağmen ülkenin halen bir darbe anayasası ile yönetildiğine dikkat çeken eski Kastamonu milletvekillerinden Fethi Acar, “Mevcut anayasanın omurgası, CHP kurultay kararlarıyla anayasa haline getirilen 6 ok zihniyetidir.” dedi.

Direksiyonda Erdoğan var ama araba CHP arabasıdır

Eski Milletvekili Fethi Acar, şöyle devam etti:

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda ‘devletin dini islam’dır’ ibaresi vardı biliyorsunuz. 1928’de bunu kaldırdılar, harf inkılabı yaptılar. 1937’de 6 oku anayasaya geçirdiler. Anayasa’da altı okun mevcudiyeti halen devam etmektedir. Mevcut anayasanın ana omurgası 12 Ocak 1959’daki CHP kurultay kararlarıdır. Referandumla direksiyon simidini değiştirebildik. Direksiyonda sayın Erdoğan var ancak ülkeyi yöneten ana aksamda CHP vardır, altı ok vardır. Devlet denen nesne de odur. Bu anayasada millet yoktur. Çözüm, kuvvetler ayrılığı değil de kuvvetler uzlaşması olan ama milletin ürünü olan yeni, sivil, gerçek başkanlık sistemidir. Sivil, behemahal millete ait olan, hamurunu suyunu, her şeyini milletin yoğurduğu sivil bir anayasayla gerçek bir başkanlık sistemine geçmek gerekir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

MUHAMMET YILDIZ

SAVCILAR GÖREVE.BU ADAM AÇIK AÇIK ATATURKE DİL UZATIYOR.1928 DE KİM YÖNETİYORDU ULKEYİ.ULKEYİ KURAN ADAMIN YAPTIKLARINI BEGENMİYORLAR BİDE.SENİN PADİŞAHIN YAPSAYDI O ZAMAN.İNGİLİZLERE SIĞINMAK YERİNE. 1928 VE 1937 ANLATIMLARI TAMAMEN BİR KİNDİR.BU ADAMI GEEREKEN UYARIYI YAPMALI SAVCILARIMIZ

Leyla

Benim canım istemiyor ama. Arkadaşım canı börek ister.misali araba veya uçak en son model olsa bile şoför olmayınca hepsini KI..........NA SOK demezlermi .Artı CUMHUR başkanlığı halk oylamadimi oyladı.mnb
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23