• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Esed'in saldırısı sonrası ABD'den son dakika Türkiye açıklaması!

Yeniakit Publisher
2020-02-05 07:38:00 - 2020-02-05 08:34:10

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Esed'in saldırısı sonrası ABD'den son dakika Türkiye açıklaması!

ABD, Suriye'nin İdlib bölgesinde sivillere yapılan saldırılar sebebiyle Esed rejimi, Rusya, İran ve Hizbullah'a tepki gösterdi. Mike Pompeo "Bu barbarca saldırılar sona ermeli" açıklamasını yaptı. İdlib'de hayatını kaybeden Türk askerleri için de taziyede bulunan açıklamada "Türkiye'nin meşru müdafaa amaçlı eylemlerini tamamıyla destekliyoruz" denildi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İdlib'deki saldırılara ve Beşşar Esed rejimi tarafından Türk askerlerine yapılan saldırıya ilişkin yaptığı son dakika yazılı açıklamada, Rusya, İran rejimi ve Hizbullah'ın Suriye'nin kuzeyinde ateşkes kurulmasını doğrudan engellediğini belirterek, "Bu barbarca saldırılar sona ermeli, insani erişim sağlanmalı ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 2254 sayılı kararı uyarınca barış sağlanmalıdır" ifadelerini kullandı.

Pompeo, Esed rejiminin, İdlib'i de içeren ülke çapında ateşkesi öngören 2254 sayılı BMGK kararına uymadığı sürece, uluslararası topluma yeniden entegrasyonunu engellemek için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

"Türkiye'nin yanındayız! Savunma amaçlı eylemlerini destekliyoruz"

Esed rejimi, Rusya, İran ve Hizbullah tarafından İdlib halkına yönelik yapılan saldırıları kınadıklarını kaydeden Pompeo, İdlib'de hayatını kaybeden Türk askerleri için de taziyede bulundu.

Pompeo, Esed rejimi tarafından düzenlenen saldırının korkunç bir gerginliğe sebebiyet verdiğini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı: "Esed rejimi, Türk askerlerine yapılan saldırıların ardından devam ettiği saldırılarla sivilleri, kurtarma ekiplerini ve altyapıları hedef almaya devam ediyor. Bu tür eylemlerin karşısında NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanında duruyoruz ve hayatını kaybeden (askerler) için Türk Hükümeti'ne taziyelerimizi gönderiyoruz. Türkiye'nin meşru müdafaa amaçlı eylemlerini tamamıyla destekliyoruz. Bu konu hakkında Türk Hükümeti ile görüş alışverişinde bulunuyoruz."

İdlib'de türk askerine saldırı

Milli Savunma Bakanlığı, dün, İdlib'de çatışmaların önlenmesi amacıyla bölgeye takviye için gönderilen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarına, rejim güçleri tarafından yoğun topçu atışı ile saldırıda bulunulduğunu açıklamıştı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da "8 şehidimiz var, bunlardan 7'si asker biri bizimle beraber çalışan sivil kardeşimiz. Onların üzüntüsünü yaşıyoruz" açıklamasını yapmıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Gocasolak

Hoşt! Köpek....... pkk ya verdiğin silahların yarısı kadarını ver SMO ya, bak bakalım o eset nasıl bitiyor.

Öztürk ÖZİSLAM

NATO SESSİZ. Bu NATO ne işe yarar? NATO nun bir açıklama yapması gerekirken suspus olması Türkiyenin NATO için hiçbir anlamının olmadığını göstermektedir. Türkiye ile göçmen anlaşması yapan Avrupa Birliği neden sessiz? İdlibdeki her kötü durum göçmen açısından Avrupayı tehdit etmiyor mu? Bu tehdit varken Avrupanın kınamaması hiçte samimi olmadığını göstermektedir. Her fırsatta Tütrkiyenin meşru adımlarını kınamayı adet haline getiren Avrupa Esad ve Rusyanın yaptığı bu kalleş saldırıya karşı kendilerini de ilgilendirdiği halde neden sessiz? Hükümet bu yönde neden Avrupa Birliğine ve NATO ya yuüklenmiyor? Türkiyeye şahsi hareket ediyorsun kimse diyemez. Yunanistan şahsi hareket edip Hafterle görüşmüyor mu?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23