• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Esed’in istifa edip kaçmasını Kasım Süleymani engellemiş

Yeniakit Publisher
2020-02-25 09:01:00 -
Esed’in istifa edip kaçmasını Kasım Süleymani engellemiş

İran Devrim Muhafızları eski komutanı Tuğgeneral Hasan Plarek, katil Esed’in istifa edip Rusya’ya sığınacağını, bu durumun İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü eski Komutanı Kasım Süleymani tarafından engellendiğini söyledi.

Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Dini Eserlerin Restorasyonu Kurumu'nun eski Başkanı Tuğgeneral Hasan Plarek, ABD saldırısıyla öldürülen İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü eski Komutanı Kasım Süleymani hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.

İran dini lideri Ali Hamaney tarafından, Dini Eserlerin Restorasyonu Kurumu'nun tesis edilmesinden 15 yıl sonra, Süleymani tarafından kurumun başına atanan ve aynı zamanda Süleymani ile 40 yıllık geçmişi olan Plarek, Suriye'de katil Esed'in istifasını ve Suriye'den kaçışını Süleymani'nin engellediğini açıkladı.

"Esed sığınmacı olacaktı"

Fars Haber Ajansı'na konuşan Plarek, "Kasım Süleymani, Suriye sorunuyla tek başına mücadele etti ve Suriye'yi kurtardı. Hatta Beşşar Esed neredeyse sığınmacı olup ülkesini terk edecekti. O (Süleymani), 'Zafer için tek yol direniştir. Allah'ın izniyle başarılı olacağız' dedi, direndi ve başarılı oldu." ifadelerini kullandı.

Devrim Muhafızları Komutanlarından Gülali Babayi de, "Balıkların Mesajı" kitabında, Suriye'deki çatışmalarda hayatını kaybeden komutanlarından Hüseyin Hemedani'nin, "O gece çok karmaşık bir durum söz konusuydu. Esed, işinin bittiğini düşünüyordu. Rusya gibi bir ülkeye iltica etme peşindeydi." ifadelerini aktardı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ümmet

Allah mazlumların hakkını ondan alsın

Mine Site

Pislik , inşallah onun başına bir varil bombası atılır ve parçalanır.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23