• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ermenistan meclisi Karabağ'ı işgal ettiğini kabul eder oylama yaptı

Yeniakit Publisher
2016-05-17 20:55:00 -
Ermenistan meclisi Karabağ'ı işgal ettiğini kabul eder oylama yaptı

Ermenistan meclisi, işgali altında tutuğu Karabağ'ı resmen tanımayı reddetti

Ermenistan hükümeti, 2 milletvekilinin işgal edilmiş Azerbaycan topraklarında bulunan Karabağ rejiminin "bağımsızlığı"nın tanınması teklifine onay vermedi.

Trend haber ajansında yer alana habere göre, Ermenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Şavraş Koçaryan yaptığı açıklamada, söz konusu teklifin müzakereler sürecine engel olunabileceği için uygun bulunmadığını ifade etti.

Daha önce Ermenistan Parlamentosu 2 milletvekili, Karabağ'ın "bağımsızlığı"nın Ermenistan tarafından tanınması için Parlamento'ya teklif sunmuştu.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında 1988 yılı itibari ile çıkan çatışmalar, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri tarafından Azerbaycan'a ait Dağlık Karabağ ve etraf 7 bölgenin işgaline neden oldu. 1994 yılında sağlanan ateşkes anlaşması ile sorunun çözümlenmesi AGİT Minsk Grubu tarafından yürütülüyor. 

Kaynak:Dünyabülteni

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23