AK Parti MKYK toplantısı öncesi soruları cevaplayan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 4. Yargı Paketi hakkında merak edilecek bir şey kalmadığını, paketin tamamına yakınının kamuoyuna mal olduğunu belirterek, ‘’Bu ülkeyi bu sıkıntıdan kurtarmak, Türkiye’de if
ANKARA
Cilvegözü Sınır Kapısı’ndaki patlamayla ilgili soruşturmada yeni bilgi olup olmadığı sorusu üzerine Ergin, ilgili birimlerin çalışmaları yapmaya devam ettiğini, yeni gelişmeler olduğunda kamuoyunun doğru bilgilenmesi için bunların paylaşılacağını söyledi.
Soruşturmanın kendine özgü hassas evreleri bulunduğunu vurgulayan Ergin, bu açıdan paylaşılabilecek olan şeylerin şu ana kadar paylaşıldığı, istihbarat birimlerinin çalışmalarından somut neticeler beklediklerini belirtti.
Ergin, saldırının hedefinde Suriye Ulusal Konseyi Başkanı’nın olup olmadığı yönündeki soru üzerine de ‘’Bütün bunları cevaplamak için henüz erken. Soruşturma biraz mesafe katettikten sonra bu sorularınıza daha isabetli cevaplar almanız mümkün olacak’’ dedi.
Bir gazetecinin, ‘’İmralı süreciyle bu hafta somut bir gelişme olabilir’ demiştiniz, Selahattin Demirtaş da ‘BDP’den bir isim olmayabilir’ dedi’’ sözleri üzerine Bakan Ergin, ‘’Doğru o sözü söyledim, bu haftanın 3. günündeyiz henüz’’ ifadesini kullandı.