• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan’ın tavrı insanî

Yeniakit Publisher
2013-08-23 21:10:10 - 2013-08-23 21:11:22
Erdoğan’ın tavrı insanî

Başbakan Erdoğan’ın, Ülke TV’de katıldığı bir programda, Mısır’da cuntacıların şehid ettiği 17 yaşındakı Esma’nın babasının kızına yazdığı veda mektubunu canlı yayında dinlerken gözyaşlarını tutamayarak ağlaması, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Uzmanlar, “Bu tavır insanîdir” dedi.

MEHMET ÖZMEN / İSTANBUL
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ülke TV’de katıldığı Sıradışı Özel programında, Mısır’da cuntacıların şehid ettiği 17 yaşındaki Esma’nın babasının kızına yazdığı veda mektubunu canlı yayında dinlerken gözyaşlarını tutamayarak ağlaması, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.
SAYGILI: BU TAVIR LİDERE
YAKIŞAN BİR TAVIRDIR
Başbakan Erdoğan’ın oldukça duygusal olduğu ve kendisinde katılaşmanın olmadığını gördüğünü ifade eden Prof. Dr. Sefa Saygılı, “Başbakan acı çekenlerle, yokluk ve yoksulluk çekenlerle, zulüm görenlerle, mağdur olanlarla empati yapabildiğini gösteriyor. Bu tür tavırlar dünya liderlerinde görülmeyen ancak görülmesi gereken bir tavırdır. Başbakanın zor durumda olanlarla sürekli empati yaptığı anlaşılıyor. Bu tavır liderlere yakışan bir tavırdır. Ama bu zamana kadar hiçbir lider bunu yapamadı” dedi.
ÖZDAĞ: ÜMMETİN
TERCÜMANI OLDU
AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ da, Erdoğan’ın ümmetin tercümanı olduğunu belirterek, “İnşallah o gözyaşları bütün bir milletin, bütün bir ümmetin geleceğinin inşasına sebeb olur” dedi.
“BAŞBAKANIN DİKKATİNİ DOĞRU
BULUYOR VE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Doç. Dr. Özdağ, “Gözyaşı ve duanın olduğu yerde büyük bir merhamet, insan sevgisi, tabiat sevgisi vardır, büyük bir muhabbet vardır. Muhabbetin olduğu yerde Muhammed vardır. Başbakanımızın hissiyatını biz de evimizde yaşadık, herkes evinde yaşadı. Suriye de Mianmar’da, Doğu Türkistan’da, Çeçenistan’da dün Bosna Hersek’te bugün Mısır’da, Libya’da, Tunus’ta veya nerede bir mazlum ve masum varsa ağlamak bunlar adına en azından gözyaşı dökmek, onlar adına Allah’tan fiili duada bulunmak, hem de batıni duada bulunmak… Başbakanın dikkatini doğru buluyorum ve kendisine teşekkür ediyorum” dedi.
“GÖZYAŞLARIYLA BATI DÜNYASININ
İKİYÜZLÜLÜĞÜNE ATIFTA BULUNDU”
Başbakan Erdoğan’ın aynı zamanda fiili duada bulunduğunu ifade eden Doç. Dr. Özdağ, “Ben başbakanı ilk defa bu şekilde gördüm. Bu bir eksiklik değil bizzat başbakanın erdemliğini, hassasiyetini gösterir. Bazı insanlar vardır ki, odun gibidir, kesseniz sesi çıkmaz. Bazı insanlar vardır ki, bir gözyaşından Nuh Tufanı’nı yaşayacak kadar hassas ve dikkatlidirler. O nedenle başbakan gözyaşından Nuh Tufanı’nı devşirecek kadar dikkatli ve hassas davranmıştır. Tüm Türkiye Mısır’ın yanında, demokrasinin yanında, tüm Türkiye Suriye’nin, mazlumların ve masumların yanında yer alıyor. Diktatörler kahrolsun, diktatörlük bitsin diyoruz. Başbakan gözyaşlarıyla batı dünyasının da ikiyüzlülüğüne atıfta bulundu. Esma’nın babasının mektubu çocuğuna karşı bir merhametin tecellisiydi fakat aynı baba çocuğuna gelecekte kurulacak Mısır’ın, gelecekte kurulacak İslam dünyasının mesajlarını, kodlarını veriyordu. Aynı baba aynı zamanda ölümsüzlüğe inanıyordu, öldükten sonra bir hayatın olduğunu söylüyordu. Bazı insanlar vardır ki, yaşarken ölürler, bazı insanlar vardır ki, öldükten sonra yaşarlar. Önemli olan öldükten sonra yaşamaktır. O baba vermiş olduğu mesajla, öldükten sonra bir hayatın olduğunu ama geride kalanlara Mısır’da bir mesaj verilmesi gerektiğini düşünüyordu. Ben de aynı mesajları çocuklarıma verdim. Herkes çocuklarına bu mesajı vermelidir. An bu andır. Bu anı iyi değerlendirmemiz lazımdır” dedi.
“BAŞBAKANDA HEM YUNUS
HEM YAVUZ OLMA ÖZELLİĞİ VAR”
Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Başbakan bir ümmetin, bir milletin tercümanı oldu. İnşallah o gözyaşları içerisinde bir medeniyetin doğuşu saklıdır. İnşaallah o gözyaşları bütün bir milletin, bütün bir ümmetin geleceğinin inşasına neden olur. Hem Celal hem de Cemal sıfatlarını üzerinde bulunmuş olması, kendisini lider konumuna taşımıştır. Başbakan yeri ve zamanı geldiğinde bir Yavuz olabiliyor, yeri ve zamanı geldiğinde de Yunus olabiliyor. Yani kendisinde hem Yunusluk hem de Yavuzluk özelliği var. Kendisini bütün mazlum ve mağdur milletlere sevdirmesinin sebebi bir yandan diklenmeden dik duruşudur, bir diğer yandan realiteyle idareyle atbaşı götürmesidir, diğer yandan ise Yavuzluk ile Yunusluğu aynı anda taşıyabilmesidir. Bu çok önemli bir vasıftır. İki yüzü Yunus olanların ya da iki yüzü de Yavuz olanların dünyada başarısı görülmemiştir. Bir yüzü Yunus olanlar daima tarihe not düşmüşlerdir. Fatih Sultan gibi, Yavuz gibi…” diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23