• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan'ın sözleri sonrası Merkel'den geri adım! Dikkat çeken Türkiye açıklaması

Yeniakit Publisher
2019-11-08 07:21:00 - 2019-11-08 08:42:27
Erdoğan'ın sözleri sonrası Merkel'den geri adım! Dikkat çeken Türkiye açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Barış Pınarı Harekatı'na karşı çıkan Avrupa'ya tepki göstererek Suriyeli mültecilere kapıların açılabileceğini söylemesi üzerinde Almanya Başbakanı Merkel'den geri adım geldi. Merkel, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili "Suriyeli birçok mülteciyi kabul eden Türkiye'nin kendi meşru güvenlik gerekçeleri mevcut." ifadelerini kullandı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Berlin'de ortak basın toplantısı düzenledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un ''NATO'da beyin ölümü gerçekleşti'' sözlerini keskin ifadeler olarak niteleyen ve bu çıkışı gerekli de görmediğini belirten Merkel, ''Bu bakış açısı benim bakış açım değil.'' diye konuştu.

Merkel, Avrupa'nın kendi kaderini kendi eline alması gerektiğini hep ifade ettiğini ancak NATO'nun kendileri için pazarlık konusu yapılamayacağını vurguladı.

"Türkiye'nin meşru güvenlik gerekçeleri mevcut"

Stoltenberg ile Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'nı da konuştuklarını dile getiren Merkel, Suriye'nin kuzeyinde yaşananlardan endişe ettiklerini belirterek, ''Harekatın uluslararası hukuka tümüyle uygun olduğu konusunda çekincelerimiz var ancak Suriyeli birçok mülteciyi kabul eden Türkiye'nin de kendi meşru güvenlik gerekçeleri mevcut.Ne olursa olsun iletişimde kalmak önemli.'' ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ahmet Şirin

Çok merak ediyorum çekinceleriniz ne acaba

Hayri Özdeş

Maalesef biz çok iyi niyetliyiz, 120-150 saat yalanlarına kanıp Abd-rusya tuzaklarına düştük, sahada muzafferken boşa düşürüldük.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23