• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan'ın sözleri küstah Yunan'ı kudurttu!

Yeniakit Publisher
2019-05-21 17:55:00 - 2019-05-21 17:57:40
Erdoğan'ın sözleri küstah Yunan'ı kudurttu!

Sözde Pontus soykırımını reddeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Yunanistan medyasında “Kışkırtıyor, yaptıklarından pişman değil, provoke ediyor” gibi hadsiz suçlamalar yöneltildi. Sosyal medya üzerinden ise Erdoğan’a küfür ve nefret söylemlerine başvuruldu.

Milli Mücadele’nin başlangıcı olarak kabul edilen 19 Mayıs 1919’u 1994’te sözde “Pontus Soykırımı”nın başlangıcı olarak ilan eden Yunanistan’da, pazar günü bu çizgide pek çok etkinlik düzenlendi.

Atina’nın merkezi sayılan Sintagma Meydanı’nda akşam saatlerinde bir araya gelen on binlerce kişi, Türkiye’ye “Pontus Soykırımı’nı tanıyın” mesajları gönderdi. Sözde soykırımın dünyada yeterince ülke tarafından tanınmadığı, uluslararası bilinirlik kazandırılması gerekliliği tartışıldı... Bununla da yetinilmezken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Samsun’da yaptığı “Soykırım falan yok. Bizim kadınlarımız ve çocuklarımız öldürüldü” açıklaması Yunan basınında gündem oldu. “Erdoğan pişman değil”, “Erdoğan’dan soykırıma saygısızlık”, “Yine kışkırtıcı ifadeler kullandı” türü hadsiz ifadelere başvuruldu.

Değişik bir halet-i ruhiye...

Yunan medyası, Erdoğan’a ve Türkiye’ye temelsiz ve hadsiz suçlamalarla yönelirken, sosyal medyada ise iş hakaret boyutuna ulaştı. Milli Mücadele kahramanları ve Türk haklı toplu olarak “katildir, hayvanlar” türü ifadelerle anılırken, ırkçıların sloganı olan “En iyi Türk ölü Türk”e sıklıkla rastlandı.

Tarihi ve geçmişi Yunan temelinde, kendi çıkarlarına göre, başkalarının acılarını ve yaşanmışlıklarını hiçe sayarak şekillendirme gibi kötü bir huya sahip olan Yunanistan, Birinci Dünya Savaşı boyunca Rus Çarlığı’nın desteğiyle Doğu Karadeniz’de Pontus Rum çetelerinin yaptığı zulmü ve katliamları (beklendiği gibi) hasır altı ediyor, bununla ilgili bir kelime dahi konuşulmuyor. Balkan Savaşları boyunca Makedonya’da Müslümanlara yapılan toplu katliamlar, 1919-22 arasındaki Yunan İşgali’nde halkın diri diri yakılması, 1974 öncesi Kıbrıs Türkleri’nin günaşırı bazda katledilmesi gibi gelişmeleri öcü gibi gören resmî Yunan tezleri, bir kez daha gerçeklerden uzak haket-i ruhiyesini devam ettirme geleneğinde ısrar ediyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kaynak: Diriliş Postası

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23